Dolar 32,2647
%0.08
Euro 34,7872
%0.04
Altın 2.413,690
%0.18
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘İYİ Parti İl Başkanı Ülkü Doğan’ın oyu yok’: İzmir’de Koray Aydın’a teveccüh

‘İYİ Parti İl Başkanı Ülkü Doğan’ın oyu yok’: İzmir’de Koray Aydın’a teveccüh

İYİ Parti yarın olağanüstü kurultaya gidiyor. 4 genel başkan adayının yarışacağı kurultayda, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’na desteğini açıklamıştı. Görevden alınan İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir delegasyonun kendi hazırladığı liste olduğunu belirterek, “İl Başkanımız gönlünden geçeni ve temennisini iletmiş. Ancak sadece temennide kalır. Çünkü kendisinin oy hakkı yok. Oy hakkı olan delegeler, demokratik yolda seçildiğimiz il kongresinde yazılan delegeler. Biz görevden alındık ancak delegeleri görevden alamıyorlar. O delegelerle Ankara’da oy kullanılacak. İzmir’deki delegelerin ezici bir çoğunlukla Koray Aydın dediğini söyleyebiliriz. Anadolu’da da görüştüğümüz kentlerdeki arkadaşlar Koray Aydın yönünde teveccüh gösteriyorlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2024 - 11:02
  • Güncelleme: 26.04.2024 - 11:47

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine ‘hür ve müstakil’ olarak girme kararı alan ve  istediği sonucu alamayan İYİ Parti yarın olağanüstü kurultaya gidiyor.

4 İSİM GENEL BAŞKANLIĞA ADAY

Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmayacağı kurultayda TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz adaylığını açıkladı.

GİK VE DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ BELİRLENECEK

Kurultayda 50’si asil 25’i yedek olmak üzere 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11’i asil 7’si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesi belirlenecek.

1300 DELEGE SANDIK BAŞINA GİDİYOR 

İYİ Parti tüzüğüne göre, Genel Başkanık seçiminde ilk iki turda salt çoğunluk gerekiyor. Buna göre, kurultayda ilk turda, 1300 kayıtlı delegenin yarısından bir fazlasının oyunu alan genel başkan seçilecek. İlk 2 turda aranan çoğunluk bulunamazsa üçüncü tura geçilecek. Üçüncü turda ise en çok oyu alan iki aday yarışacak ve en fazla oy alan genel başkan koltuğuna oturacak.

DOĞAN ‘DERVİŞOĞLU’, BEZİRCİLİOĞLU ‘AYDIN’ DEDİ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan geçtiğimiz günlerde, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’na desteğini açıklamıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale ile arasında yaşanan gerginlik sonrası görevden alınan İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun ise Koray Aydın’a destek vereceği öğrenilmişti.

Doğan ve Bezircilioğlu’nun açıklamalarının ardından İzmir’in 76 delegesinin hangi adaya destek vereceği merak edildi.

DOĞAN’IN OYU YOK

Ülkü Doğan’ın Dervişoğlu’na desteğine ilişkin açıklama yapan  Sinan Bezircilioğlu, “İl Başkanımız gönlünden geçeni ve temennisini iletmiş. Ancak sadece temennide kalır. Çünkü kendisinin oy hakkı yok” ifadelerine yer verdi.  

İZMİR DELEGELERİNDEN AYDIN’A TEVECCÜH

İzmir’de oy kullanacak delegelerin kendi listesinde yazılı olan delegeler olduğunu hatırlatan Bezircilioğlu, “Oy hakkı olan delegeler, demokratik yolda seçildiğimiz il kongresinde yazılan delegeler. Biz görevden alındık ancak delegeleri görevden alamıyorlar. O delegelerle Ankara’da oy kullanılacak. İzmir’deki delegelerin ezici bir çoğunlukla Koray Aydın dediğini söyleyebiliriz. Anadolu’da da görüştüğümüz kentlerdeki arkadaşlar Koray Aydın yönünde teveccüh gösteriyorlar. Yarın kongrede göreceğiz. Tüm adaylara başarılar dileriz. Kongremizin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ DÜĞÜN HAVASINDA OLSUN”

Yarın düzenlenecek olağanüstü kurultay için hazırlıklarını tamamlayan İYİ Parti, kongrenin yapılacağı salona seyirci alınmayacağını duyurdu.Karara ilişkin açıklama yapan Bezircilioğlu, “Gönül isterdi ki Türkiye’nin dört bir yanından delegelerimiz ve partililerimiz gelsin. Kurultayımız düğün havasında geçsin. Ancak parti büyükleri böyle uygun görmüş vardır bir nedeni” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.