Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO'dan Sakız ziyareti

İTO'dan Sakız ziyareti

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve beraberlerindeki heyet, Sakız Belediye Başkanı Emmanoil Vurnus'u ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 12:32
Sakız Gümrüğünde Türkçe konuşan personel tarafından karşılanmaları nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getiren Demirtaş, “Girişten itibaren bu şekilde karşılanmak bizi çok sevindirdi. Çünkü geçmişte kötü günler geçirdik. Gümrüklerde saatlerce beklediğimiz zamanları hatırlıyorum. Ama bunlar artık geride kaldı. Şu anda Yunanistan'ın birinci partneri Türkiye. Kıbrıs, azınlıklar, ruhban okulu gibi sorunlar devam ediyor. Ancak tüm bu sorunlara rağmen ticaretimiz 5 milyar doları geçti. Şu anda İzmir'de Odamıza kayıtlı 8 Yunanlı firma var. Yunanistan'da da Türk yatırımları başladı. Biz, dostluk ve ticaret için buradayız. Sorunlar, siyasetçilerin işi" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Atina'da gerçekleştirilen forumda iki ülkenin başbakanlarının bir araya geldiğini hatırlatan Demirtaş, “Forum sırasında, Samaras'ın söylediği bir cümle çok önemliydi. Samaras, 'İşbirliğimizi geliştirelim, sorun çıktığı anda bir parantez açalım, sonra parantezi kapatıp işbirliğine devam edelim' dedi. Bu nedenle siyasiler, parantez içindekileri çözmek için çalışmaya devam etsin. Biz de işbirliğimizi arttıralım" dedi. 

"TURİZMCİ ÜYELERİMİZ ADALARA YATIRIM YAPMAYA HAZIR"
Ege adalarının turizm ile gelişebileceğine dikkat çeken Demirtaş, “Bu adalarda sanayi değil, turizm yapılır. Ancak vize konusu çok önemli bir sorun. Vize sorunu çözüldüğü zaman çok sayıda Türk turist adalara gelecektir. Sığınmacılarla ilgili sorunu biliyoruz. AB bakanlığımızdan takip ettiğimiz kadarıyla, adalara gelen sığınmacıları geri almaya hazırız. Yaklaşık 2 yıldır bu anlaşma hazır ve imza bekliyor. Eğer hayata geçer ve Türk turistlerden vize alınmazsa, turizmde çok büyük bir hareketlilik yaşanır" diye konuştu. Turizmi geliştirmek için ortak çalışma ve yatırımlar yapılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Turizm sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda üyemiz adalarda yapılacak yatırımlara kaynak ayırmaya hazır. Şu anda özellikle otellere ihtiyaç var. Belediyenin, marina ve otel yerleri planları yapması gerekiyor" dedi.

İzmir ile birçok alanda işbirliğinin geliştirilebileceğini ifade eden Sakız Belediye Başkanı Emmanoill Vurnus ise, “Ortak hedeflerimiz için birlikte çalışmalıyız. Turistik kalkınma, ada ekonomisi için çok önemli. Sorunların ilerlemeyi durdurmaması gerekiyor. Umarım bu ziyaretlerimiz ve işbirliklerimiz artarak devam eder" diye konuştu. 

İzmir Ticaret Odası olarak Yunanistan ile ilişkileri geliştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise, Sakız Belediye Başkanı Emmanoill Vurnus'u, Ocak ayı meclis toplantısına davet etti.

İTO heyeti daha sonra Sakız Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgollis'i ziyaret etti. Sakız'daki işadamlarının İzmir'de düzenlenen fuarlara katılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, turizmin geliştirilmesi ve ortak yatırımlar yapılması için Sakızlı işadamlarını İzmir'e davet etti. Sakız Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgullis ise, fuarlara katılıma önem verdiklerini belirterek, “Ayrıca turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ekim ayında yaptığımız yelken yarışı çok başarılı geçti. Gelecek sene de aynı organizasyonu yapmayı planlıyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.