Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTB'nin konuğu Nur Batur

İTB'nin konuğu Nur Batur

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlediği “Kadının İş Dünyasındaki Yeri ve Önemiö konulu söyleşinin konuğu gazeteci-yazar Nur Batur oldu.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 18:27
Gazeteciliğe 1976 yılında başlayan, mesleki kariyerinde birçok ünlü siyasi ile röportaj gerçekleştiren, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İletişim İhtisas Komitesi ve Unicef Milli Komitesi Danışma Kurulu Üyesi Nur Batur, katılımcılara mesleğinde yaşadığı deneyimleri aktardı. 

Söyleşiye İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu ve İcra Komitesi üyeleri ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra iş dünyasının farklı kesimlerden kadın temsilciler katıldı. Toplantının açılışında konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'de kadın ve erkek arasında fırsat eşitliği bulunmadığına dikkat çekerek, “Dünya Ekonomik Forumu'nun yayımladığı 2013 cinsiyet ayrımcılığı raporuna göre 136 ülke arasında Türkiye'nin kadın-erkek eşitliği endeksindeki yeri 120'ncilik. Hepimiz bu durumun vahametinin ve bir an önce değiştirilmesi gerektiğinin farkındayız" dedi. Kestelli, Nur Batur'un 38 yıllık mesleki deneyimini aktaracağı söyleşinin, tüm katılımcılar açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

Nur Batur'u söyleşilerinde konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu ise nüfusunun yarısı kadın olan Türkiye'de, kadınların istihdam gücüne katılımının düşük olduğu yapılanmanın artık değişime uğraması gerektiğine dikkat çekerek bunun için herkese görev düştüğünü belirtti.

Mesleğindeki başarısını akademik alana da taşıyan ve halen Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde siyasi gazetecilik dersleri veren Nur Batur, İzmir'de iş dünyasının önde gelen kadın girişimcileriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Batur, birçok gelişmiş Avrupa ülkesinden önce Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde ettiğine dikkat çekerek, günümüzde kadınların yeteri kadar yer almadığı ve söz sahibi olmadığı hiçbir ülkede yönetimin sağlıklı olamayacağını belirtti. Gazateci-Yazar Nur Batur, Türkiye'de kadınların hak ettikleri yere ulaşabilmesi ve gelişmiş ülkelerle aramızda oluşan makasın kapanması için gelecek kuşakların çok daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini kaydetti. 

Günümüzde halen 3.5 milyon kadının okuma-yazma bilmediğini, 12-13 yaşındaki kızların evlendirildiğini ifade eden Nur Batur, “Bu konularda ülkemizde birçok kampanya yürütülüyor, ancak ne yazık ki sorun halen çözülebilmiş değil, bu tarz kampanyaların artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda Nur Batur'a, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından katılımcılar günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.