Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD militanları sıfır noktasında

IŞİD militanları sıfır noktasında

Suriye’nin Kobani kentine saldırılarını aralıksız devam eden IŞİD’in ilerleyişi, Kobanililerin de Türkiye’ye geçişleri sürüyor.

  • Ege Postası
  • 02.10.2014 - 17:51
Kobani kuşatmasının 16. gününde kaçışlar devam etti. IŞİD zulmünden kaçan Kobanili Kürtler Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Yumurtalık köyü geçiş noktasından Türkiye’ye sığınıyor.

Genci yaşlısı canını kurtarmak için evlerini barklarını geride bırakan Kobanililer AFAD’ın Mobil Koordinasyon Merkezi'nde kayıtlarını yaptırıyor.

Zorunlu göç yolunda ailelerin halleri de yürekleri burkuyor. Çölün ortasında günlerdir aç ve susuz bekleyen ailelerin çocuklarının bir çoğunun ayakkabısı dahi yok. Suruç Kaymakamlığı çocuklara bugün ayakkabı dağıttı. Aileler buradan kamyonlarla civar köy ve ilçelere götürülüyor. Buradan geçiş yapan İsmail adında bir yaşlı zat, bütün malının yağmalandığını, araçlarını Türkiye tarafına geçiremediğini dile getirdi. Çocuklarıyla sınırı aşan bir kadın ise burada kimsesinin olmadığını, nereye gideceğini bilmediğini söyleyerek çaresizliğini anlattı. 

SINIRDA IŞİD HAREKETLİLİĞİ

Bu arada sınırın sıfır noktasında IŞİD militanlarının hareketleri çıplak gözle takip edilebiliyor.

Bazı IŞİD militanlarının sınırda koşarak yerden bir çanta aldıkları ve hızla bölgeden uzaklaşmaları dikkat çekti. (HÜRRİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.