Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD'e ait yüzlerce araçlık konvoy imha edildi

IŞİD'e ait yüzlerce araçlık konvoy imha edildi

ABD önderliğindeki koalisyon helikopterleri, Felluce'nin hemen çıkışında kıstırdığı dev IŞİD konvoyunu yerle bir etti. Harekatta 250 IŞİD mensubunun öldürüldüğü doğrulanırsa operasyon örgüte karşı en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçecek.

  • Ege Postası
  • 30.06.2016 - 15:59

Irak'ta aylarca kontrolü elinde tuttuğu Felluce'yi kaybeden terör örgütü IŞİD, kentin hemen dışında da çok ağır bir darbe yedi.

ABD'nin başını çektiği koalisyon helikopterleri, yüzlerce araçlık IŞİD konvoyunu Felluce'nin kaçarken kentin çıkışında yakaladı.

Irak Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntülerde, konvoya yaklaşan helikopterlerin araçları yerle bir ettiği net şekilde görülüyor. Yaklaşık 500 aracın imha edildiği operasyonda, 250 IŞİD militanının öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Reuters’ın isimlerini saklı tutan ABD’li üst düzey yetkililerden aldığı bilgiye göre, 250 IŞİD mensubunun öldürüldüğü doğrulanırsa dünkü harekat örgüte karşı en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçecek.

Operasyona büyük çoğunluğu Irak ordusuna ait olmak üzere çok sayıda helikopter katıldı. Araçlar Felluce’den Suriye’ye doğru hareket halindeydi.

Irak'tan geçen hafta yapılan açıklamada, Felluce operasyonunda yaklaşık 1500 IŞİD üyesinin öldürüldüğü duyurulmuştu.

Irak Savunma Bakanlığı, Felluce kentinden kaçan IŞİD militanlarına ait olduğu belirtilen yüzlerce araçlık konvoyunun havadan vurulma görüntülerini yayınladı.

BBC'ye konuşan Iraklı bir güvenlik kaynağı, militanların hükümet güçlerinden kaçmaya çalıştığını ve Suriye sınırında IŞİD kontrolündeki bölgeye doğru yol aldıklarını söyledi.

Yaklaşık 700 araç bulunduğu belirtilen konvoya düzenlenen saldırıda kaç kişinin öldüğü net değil, ancak sayının yüksek olduğuna inanılıyor.

Operasyona, Irak ordusuna ait 20'den fazla helikopterin katıldığı açıklandı. Irak ordusu, helikopterlerin 138'den fazla aracı imha ettiğini duyurdu. Operasyona sadece Irak güçlerinin katıldığı belirtildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının havadan verdiği destekle ilerleyen Irak güçleri, geçen Pazar günü Felluce'nin kontrolünü tamamen ele geçirdiğini ilan etmişti.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri Felluce'yi IŞİD'in elinden kurtarmak için 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı. Felluce’nin geri alınmasıyla IŞİD’in Irak’ta elinde tuttuğu büyük şehir olarak sadece Musul kaldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.