Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD bunu ilk kez yaptı

IŞİD bunu ilk kez yaptı

Kafa kesme görüntüleri ile korku salan IŞİD terör örgütü, ilk kez bir erkeği recm cezasına çarptırdı.

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 10:07
Reuters’ın bir görgü tanığına dayandırdığı habere göre, örgütün Irak’ın Musul kentinde kurduğu mahkemede suçlu bulunan bir erkek, dün taşlanarak öldürüldü.

Reuters'a göre örgüt, Suriye’de uyguladığı bilinen recm cezasını Irak’ta ilk kez hayata geçirdi.
 
"SİVRİ TAŞLAR TOPLADILAR"
Taksi şoförü olan görgü tanığı, dün Musul’da IŞİD’e ait 20 araçlık bir konvoyu ve kalabalığın toplandığını görünce durduğunu, bu sırada bazı militanların yerden sivri taşlar topladığını, birinin de olay yerini videoya çektiğini anlattı. Ardından militanlar araçlardan birinden elleri kelepçelenmiş genç bir erkeği çıkarıp yere oturttu; sonra da onu taşlamaya başladı.
 
"İNSANLAR BAKAMADI"
Adamın ”Ben suçlu değilim” diye bağırdığını, izleyenlerin bu sırada recm uygulamasına bakamadığını anlatan şoför, ”Bazı taşların kafasına isabet ettiğini gördüm, başımı çevirdim’‘ dedi. Buna göre, militanlar 15 dakika sonra infazı izleyenlere ‘işlerinin bittiğini‘ söyledi ve cansız bedeni bir ambulans alıp götürdü. Musul morgundan bir kaynaksa, olayı doğrulayarak kurbanın 30 yaşlarında olduğunu söyledi.
 
EN HOŞGÖRÜLÜ ŞEHİRDİ
Taksi şoförü, IŞİD öncesinde Irak’ın en ‘hoşgörülü‘ şehirlerinden biri olarak bilinen Musul’da herkesin bu olayı konuştuğunu anlattı. Şoför, ”Çoğumuz şaşırmadık, bu onların tipik davranışı” diye konuştu.
IŞİD geçen ay da, Suriye’nin Türkiye sınırında kontrol ettiği Rakka vilayetinde iki kadını zina suçlamasıyla taşlayarak öldürmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.