Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İKÇÜ Orman Fakültesini, Amerika’dan Maine Üniversitesi ile Birlikte Tasarlayacak

İKÇÜ Orman Fakültesini, Amerika’dan Maine Üniversitesi ile Birlikte Tasarlayacak

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Amerika’nın Maine Eyaleti’nde bulunan University of Maine arasında Mevlana Protokolünün yanı sıra İKÇÜ Orman Fakültesinin tasarlanması kapsamında iyi niyet anlaşması imzalandı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 10:54
İZMİR- İKÇÜ Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tancan Uysal ve Prof. Dr. İbrahim Kocabaş’ın yanısıra Maine Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Stephen Shaler, Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Mr James Settele, Uluslararası programlar Direktörü Mrs Sarah M Joughin, Maine Eyaleti Çevre Koruma Ajansı Görevlisi Mr Gregory Beane, Maine Üniversitesi Doktora Öğrencisi Alper Kızıltaş katıldı.

“Bu birlikteliğin her iki taraf için de akademik kazanımlara olanak sağlayacak”

Yapılan işbirliğinin her iki üniversite için de son derece faydalı olacağına inandığını ifade eden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, bu birlikteliğin her iki taraf için de akademik kazanımlara olanak sağlayacağının altını çizdi ve hayırlı olmasını diledi. Rektör Akhan, her fakültenin kuruluşunda arayış toplantılarını düzenlediklerini ve buna önem verdiklerini vurgularken, Orman Fakültesi için de bu alandaki en iyilerden biri olan Maine Üniversitesini seçtiklerini ifade etti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal’ın İKÇÜ’yü ve fakültelerini tanıtan ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılanan sunumunun ardından imzalanan protokol, öğrenci ve akademisyen değişiminin yanında kültürel programların ve bilimsel verilerin paylaşımını da içeriyor.

Orman Mühendisliği Fakültesi’ne Amerika’dan Tecrübe Desteği

Anlaşma ile ilgili bilgi aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Maine Üniversitenin akademik prestijinin İKÇÜ’ye güç katacağını vurguladı. Prof. Dr. Uysal, “ Şehir alanının yaklaşık yüzde 95’i ormanlarla kaplı olan, sadece devletin değil özel müteşebbislerin de işletmeciliğini yaptığı ormanlardan oluşan bir eyalette kurulan Maine Üniversitesi, özellikle Orman Mühendisliği bölümü ile Amerika Birleşik Devletleri’nde prestij sahibi bir akademik kurum olarak bilinmektedir. İmzalanan anlaşma ile Mevlana Programı kapsamındaki değişimlerin yanında; Maine Üniversitesi İKÇÜ Orman Fakültesi’nin kuruluşu aşamasında eğitim müfredatının oluşturulmasında yardımcı olacak ve bilgi, görgü ve deneyimlerini İKÇÜ ile paylaşacak” dedi.

“ABD ile yurtdışı ilişkiler ve akademik alanlarda yakın ilişkiler süreci başlıyor”

Prof. Dr. Uysal, Orman Fakültesi’nin yanında İktisadi ve İdari Bilimler, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi gibi alanlarda da ortak çalışma kararları alındığını da belirtti. Prof. Dr. Uysal,” Bu anlaşmanın yanı sıra sonbaharda İKÇÜ olarak ABD’de; Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard ve Maine Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteyi kapsayan bir gezi planlaması da yapıldı” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.