Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İGC'den Pekdaş'a teşekkür ziyareti

İGC'den Pekdaş'a teşekkür ziyareti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Atilla ve Sayman Semih Aksoy, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 15:34
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Kahramanlar semtinde bir parka gazeteci Süleyman Alasya'nın adının verilmesi ve "Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor" projelerinde kendilerine destek olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür ederek, işbirliğinin sürmesi gerektiğini vurguladı. Yerel gazete ve televizyonların ekonomik sorunlarla boğuştuğunu anlatan Dikmen, "Türkiye gazeteciliğin zor koşullar altında yapıldığı bir ülke. Onlarca gazeteci sadece haber yaptığı için cezaevine atılıyor. Sadece İzmir'de son günlerde üç ulusal gazetenin İzmir büroları kapatıldı. Onlarca meslektaşımız işsiz kaldı. Bunun yanında yerel gazete ve televizyonlar da ekonomik olarak zor durumda. Bu konuda İzmir'in dinamiklerini yerel basına destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

"İGC'NİN MÜCADELESİNE DESTEK VERİYORUZ"
İGC Başkanı Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi için basın özgürlüğüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Son yıllarda gazetecilerin haksızlığa uğrayarak tutuklandığını, kişilerin haber alma özgürlüğünün engellendiğini belirten Pekdaş, "Basının üzerinde var olan kasvetli havanın son bulmasını, baskıların kalkmasını istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, yurttaş haklarımızı sonuna kadar kullanmak için buna ihtiyacımız var. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin bu amaçla sürdürdüğü mücadeleye destek veriyoruz. Basının özgürlüğünü sağlarsak, kişilerin haber alma özgürlüklerini de güvence altına almış oluruz. Böylelikle demokrasinin sesini de yükseltiriz" diye konuştu. Son dönemde gazeteler üzerindeki baskılar nedeniyle çok sayıda gazetecinin işsiz kaldığını da vurgulayan Pekdaş, yerel yönetimler kadar yerel basının da güçlenmesi gerektiğini dile getirdi. Konak Belediyesi olarak kentteki yerel medyanın güçlenmesi için destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Pekdaş, bu amaçla İGC ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.