Dolar 32,2685
%0.09
Euro 34,7648
%-0.02
Altın 2.412,210
%0.12
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İGC'de FETÖ çatlağı

İGC'de FETÖ çatlağı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İlker Çoban, cemiyetin önceki gün yaptığı "Muhbirler iş başında" başlıklı açıklamasının ardından istifa kararı aldı. Yönetim kurulu üyesinden şok istifa

  • Ege Postası
  • 21.10.2016 - 11:54

EGEPOSTASI - Geçen Nisan'da olağanüstü kongreyle seçilen Misket Dikmen başkanlığındaki İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinden İlker Çoban, görevinden istifa ettiğini duyurdu. 

Sürpriz istifa, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 18 Ekim tarihli "Muhbirler iş başında" başlıklı açıklamasının ardından geldi. Cemiyetin açıklamasında, "OHAL kapsamında gazetecilere yönelik gözaltılar adeta rutin hale geldi. Fethullahçı terör örgütüyle yıllardır mücadele etmeleriyle tanınan üyelerimiz Ender Coşkun ve Mutlu Tuncer, bir ihbar sonucu İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmış, savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakılmışlardır. Kurumların ve kişilerin mesnetsiz iddialarla yıpratılması ve karalanması kabul edilemez" denildi. 

ÇOBAN'DAN İSTİFA KARARI 

Yönetim Kurulu üyelerinden İlker Çoban, "Muhbirler İşbaşında" başlıklı açıklamanın, 11 yönetim kurulu üyesinden kendisinin de aralarında bulunduğu 6'sına haber verilmeden yapıldığını belirtti, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Çoban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Elbette hepimiz gazetecilerin özgür olması gerektiği konusunda hemfikiriz. Ancak açıklamada FETÖ Terör Örgütü savunucusu olduğu belirtilen 2 üyemiz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir fotoğraf karesi ile bazı isimleri yıpratmaya yönelik yayınlar yapmaktadır. Seversiniz, sevmezsiniz. Görüşlerine katılırsınız, katılmazsınız. Birlikte çekilmiş bir fotoğraf karesi dışında herhangi bir belge olmadan FETÖ ile bağlantısı olduğu ima edilen bu kişilere basın yoluyla saldırıldığına inanmaktayım. Ayrıca kim olursa olsun belge olmadan kişileri suçlayıcı yayın yapılmasını da doğru bulmuyorum. İzmir'de gazetecilik yapan herkesi daha vicdanlı olmaya bir kardeşiniz olarak davet ediyorum. Herkesin yaşananlarla ilgili empati yapmasını rica ediyorum. Yazdıklarım kişisel görüşüm, istifa kararım da kişisel bir karardır. Saygılarımla.."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.