Dolar 32,5083
%-0.1
Euro 34,9353
%0.31
Altın 2.431,970
%0.36
Bist-100 9.808,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hüseyin Aslan'dan ortak akıl çağrısı

Hüseyin Aslan'dan ortak akıl çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında adı her geçen gün daha da ön plana çıkan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şimdiye kadar çoktan küresel bir kent olması gereken İzmir’in bu şansı kendi elleriyle diğer Anadolu kentlerine kaptırdığını belirterek, “ Artık İzmir’in vizyoner, lider kimliği ağır basan, aklı ön planda tutan ve takım çalışmasını benimseyebilen yerel idareciye ihtiyaç var. Artık İzmir’de Başkan olacak kişinin yol göstericisi ‘akıl’ olmalıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 11:31
İZMİR- Karabağlar ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlarını kutlayan Aslan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların özellikle yerel seçime yönelik sorularını yanıtlayan Aslan, sorunları her geçen gün yumak haline gelen ve on beşi yılı aşkın süredir iyi yönetilmeyen İzmir’in tam bir kimlik bunalımı yaşadığını söyledi. İzmir’in ne kültür, ne tarih, ne üniversite ne de fuar ve kongreler kenti olamadığını, tüm bu vasıfları diğer kentlere kaptırdığını kaydeden Aslan, “ Aslında, İzmir, doğal zenginlikleri, tarım ve sanayideki gücü, turizm potansiyeli, tarihin kendisine bıraktığı miras ve yetişmiş insan sermayesiyle dünya kenti olmaya çoktan aday olmalıydı. Ancak maalesef bugünkü konumuyla bırakın küresel kent olmayı tam bir kimlik bunalımı yaşamaktadır” dedi.

“BEN MERKEZCİ ANLAYIŞLA OLMAZ…”

İzmir’in artık siyasi ve ideolojik düşüncelerle, partizan kalıplarla ve dar kadrocu yönetim anlayışıyla bu sorunu ortadan kaldıramayacağını vurgulayan Aslan, “İzmir ben merkezli slogan ve çalışmalarla ileri bir noktaya taşınamaz, küresel alanda iddia sahibi olamaz, kimlik bunalımını ortadan kaldıramaz. 2014’te yapılacak seçimler Türkiye, İzmir ve demokrasi için yaşamsal bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN OLACAK KİŞİNİN YOL GÖSTERİCİ ‘AKIL’ OLMALIDIR…”

Bu seçimin özellikle kentsel yaşamı kolaylaştıracak, zenginleştirecek, değişim ve dönüşümü sağlayacak projelerin tartışılacağı, yarıştırılacağı bir zemin oluşturması gerektiğini de sözlerine ekleyen Aslan, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “ Belediye yönetimini genel yönetimlerden ayıran en önemli fark, belediyelerin halka daha yakın ve iç içe olmasının yanı sıra, günlük yaşamımızda karşılaşacağımız pek çok sorunun da birebir çözüm odağında bulunmasıdır. Bu nedenle seçeceğimiz belediye başkanının yol göstericisi akıl olmalıdır. Kafasında ve dosyasında uygulamaya hazır projesi olan, ben merkezli değil, biz merkezli yönetim anlayışına sahip, gönlünde insan sevgisi ve hizmet aşkı bulunan, projeleriyle, hizmetleriyle geçmişi geleceğine kefil, üretken, paylaşmacı, şeffaf, hesap verebilir özellikleri taşıması da hepimizin yani kentimizin yararınadır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.