Dolar 32,2655
%-0.22
Euro 34,7869
%-0.07
Altın 2.412,160
%0.78
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hükümet bastırıyor, meslek örgütleri direniyor: Torba'da büyük isyan!

Hükümet bastırıyor, meslek örgütleri direniyor: Torba'da büyük isyan!

Merkezi hükümet tarafından hazırlıkları süren son torba yasa kapsamında yetkilerinin kısıtlanması ve kapatılması gündeme gelen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye çapında eylemlerine devam ediyor. “Ranta ve talana hayır” sloganı ile tepkisini dile getiren meslek odalarının temsilcileri bir kez daha “Ülkemize, halkımıza, mesleğimize, örgütümüze sahip çıkıyoruz” dedi ve iktidara “Torba yasayı geri çek” çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.01.2015 - 12:20
 
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Torba yasa olarak da bilinen ve “İmar kanunu ve ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” dahilinde söz yetkisi kısıtlanmaya çalışılan TMMOB direnmeye devam ediyor. Yaklaşık bir aydır sürdürdükleri eylem sürecine dün akşam yine Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde devam eden mimar ve mühendisler, İzmir halkına seslendi, dağıttıkları broşürler vasıtasıyla vatandaşlardan mücadele sürecinde destek istedi.
 
TMMOB’UN TORBA YASA TEPKİSİ DİNMEK BİLMİYOR
Alsancak’ta üye meslek odalarının temsilcileri ve diğer sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile bir eylem düzenleyen TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, toplam 13 ayrı yasada değişiklik öngören ve meslek örgütlerini de yakından ilgilendiren torba yasaya karşı bir protesto gösterisi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. “TMMOB halktır, torbaya sığmaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde İzmir halkına seslenen mimar, mühendis ve şehir plancıları adına basın açıklamasını okuyan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, hükümeti torba yasayı geri çekmeye davet ederek, “Söz konusu tasarı, ülkemizde egemen olan rant talanına dayalı sermaye birikim politikalarının en başta hedeflediği alanları kapsamaktadır. Ana amaç ise kamuya ve halka ait varlıklara el konulması ve arazi-mülkiyet düzenlemeleri üzerinden iktidarın denetimindeki inşaat sektörünün rant alanı olarak biçimlendirilmesidir” dedi ve mücadele gerekçelerini halk ile paylaşarak İzmirlilerden yürüttükleri eylem süreci için destek istedi.
 
“RANTA, TALANA VE SOYGUNA KARŞI MÜCADELE”
Yaşanabilir, planlı, sağlıklı kentler ve doğa ile çevrenin korunması için mimar, mühendis ve şehir plancılarının desteklenmesini isteyen TMMOB adına açıklamasına devam eden İKK Sekreteri Melih Yalçın, “AKP iktidarının bu düzenlemelerini ve  torba yasa tasarısını hep birlikte reddedelim. Ormanlarımızın, kıyılarımızın, meralarımızın, milli parklarımızın, kamuya ait yeşil alanların hatta mezarlıkların bile talan edilerek özelleştirilmesine izin vermeyelim. Yargı kararlarının yok sayılmasına, Atatürk Orman Çiftliği, tarihi yarımada gibi kamu arazileri üzerindeki kaçak yapıların affedilmesine izin vermeyelim. Tarımsal üretim alanlarının yapı ve rant talanına açılmasına karşı mücadele edelim. Dönüşüm adı altında kamunun ve halkın birikimlerinin gasp edilmesine birlikte karşı duralım. Yerel yönetimlerin yetkilerini siyasi iktidara aktaran ve yurttaşların oylarını çöpe atan keyfiyeti kabul etmeyelim. Kar hırsı uğruna iş cinayetlerine yol açan politikalara karşı insanca yaşamı ve işçi sağlığını hep birlikte savunalım. Mühendislik, mimarlık, planlama hizmetlerinin kamusal ve nitelikli bir hizmet olarak topluma ulaşmasını engellemeye çalışan girişimlere karşı birlikte mücadele edelim” diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından attıkları sloganlar ile iktidarı protesto eden meslek örgütlerinin temsilcileri hazırladıkları broşürleri halka dağıtarak eylemine son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.