Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hisarcıklıoğlu’ndan Bursalı işadamlarına: Allah’ın şanslı kullarısınız

Hisarcıklıoğlu’ndan Bursalı işadamlarına: Allah’ın şanslı kullarısınız

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) yeni yönetim kurulları, meclis başkanları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik heyet, Ankara’da TOBB Başkanı Rifat...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 14:23
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) yeni yönetim kurulları, meclis başkanları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik heyet, Ankara’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu’nu TOBB’daki makamında ziyaret eden Bursa heyetinde; BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTB Başkanı Özer Matlı, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri, BTB Yönetim Kurulu üyeleri ile Karacabey, İznik, Orhangazi ve Yenişehir ilçelerinin ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının başkanları ve yeni yönetimleri de yer aldı.

Bursalı heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hepinize hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Zor bir dönemde zor bir görev üstlendiniz. Allah hepinizin ve hepimizin yardımcısı olsun." dedi.

Heyetin Bursa’daki tüccar ve sanayicinin yeni temsilcileri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’deki en demokratik yollarla yani seçimle geldiniz. Bursa ve ilçelerindeki sanayicinin, tüccarın temsilcileri sizlersiniz. Sektör komitelerinizin temsilcileri sizler, o sektörle ilgili konuşacak olanlar da sizlersiniz.” diye konuştu.

Seçilmekle işin bitmediğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, asıl işin daha yeni başladığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bursa’nın ekonomisinin rotasını 4 yıl boyunca siz belirleyeceksiniz." ifadesini kullandı.

Bursalıların çok şanslı insanlar olduğuna vurgu yapan TOBB Başkanı, şöyle konuştu: “Bursa, Türkiye için çok önemlidir. Türkiye’nin ekonomisinde zaman zaman bazen 2., bazen 3. konumundadır. Allah’ın şanslı kullarısınız. Bir sürü nimetin üstünde oturuyorsunuz. Elinizin altında bir altın madeni var. Bursalı kardeşlerimizin en büyük şansı bu. Birlik ve beraberlik gösterip, Bursa ekonomisini en iyi şekilde temsil etmeniz lazım. Bursa ne kadar zengin ise Türkiye o kadar zengindir. Hepiniz seçilerek geldiniz ve bir şey vaat ettiniz, üyelere 'biz sizin yanınızda olacağız' dediniz. Sizin göreviniz onlara, benim görevim de sizlere destek vermektir. Benim de vazifem budur. 24 saat boyunca sizden gelecek desteklere açığım. Bursa Türkiye ekonomisinin en önemli atardamarıdır.”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise odalarda seçimlerin kolay olmadığına dikkat çekti. Bursa’da yoğun katılımla gerçekleşen seçimlerin demokratik olgunlukla yapıldığını vurgulayan Burkay, asıl işlerinin seçildikten sonra başladığını ve bu kısmın zorluğunu dile getirdi. Burkay, bu yolda birleştirici pozisyonda hareket edeceklerini ve iş dünyasından temsil anlamında ruhsat alan arkadaşlarıyla birlikte şehre katkı sağlamak adına çalışacaklarını belirtti.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise Bursa’da hem BTB hem de BTSO olarak birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yön vermek arzusunda olduklarını söyledi. Bursa’nın kalkınması adına birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Matlı, "Üzerimizdeki zorlu görevin bilincindeyiz. Birlikte rahmet doğar sözüyle birlikte Bursa olarak, birlik ve beraberlik çizgisinden hiç ayrılmadan, doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz." diye konuştu.

TOBB ziyaretinin sonunda Bursa’dan gelen heyet Rifat Hisarcıklıoğlu’na hediyelerini takdim ettirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.