Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Herkes vardı, bir tek o yoktu: Açılışa neden katılmadı, niye tepki gösterdi'

Herkes vardı, bir tek o yoktu: Açılışa neden katılmadı, niye tepki gösterdi'

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15,5 milyon TL’lik yatırımla yeniden kente kazandırılan ve ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin katılımı ile hizmete açılan Balçova Teleferik Tesisleri’nin açılışında yokluğu ile dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan flaş açıklamalarda bulundu. Herkes vardı, bir tek o yoktu

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 13:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde teleferik eleştirileri ile adı sıkça gündeme gelen ve sert sözleri ile kent gündemine oturan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın hedefinde bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı. AK Parti’li meclis üyelerinden Azad Fazla, İmet Tunç, Mesut Demirkaya gibi isimlerin katılım gösterdiği teleferik açılışına işleri nedeni ile katılamadığını aktaran Doğan, başarısızlık örneği olarak nitelediği tesise gitmek istemediğini belirtti. 

"İZMİR'İN TELEFERİĞİ 8 YIL SONRA YENİDEN İLK SEFER BAŞKANLARDAN" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



AÇILIŞA NEDEN KATILMADI'

Balçova Teleferik Tesisleri’nin İzmirlilere hayırlı olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaptığı değerlendirmede açılışı gerçekleşen tesislerin aslında bir başarı değil başarısızlık örneği olduğunu söyledi ve “Teleferiğin geç de olsa hizmete girmiş olmasından ötürü mutlu olduk. Keşke bu tesis daha önce açılsaydı. İzmirlilere hayırlı olmasını ve vatandaşlarımızın kazasız belasız kullanmasını diliyorum. Ancak bu tesisi yeni gibi duyurmanın ve İzmir’e ilk kez teleferik açılıyormuş gibi bir hava yaratılmasını ise doğru bulmuyorum. Zaten var olan alanda bir türlü bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle İzmir yıllarca bugünleri beklemek zoruna kaldı. Teleferik ilk kez açılsa anlardık ama bu tutumu bir türlü anlayamadık. Oysa ki İzmir’in diğer ilçelerinde ve çevre illerinde teleferik çoktan yapıldı ve daha kısa sürede faaliyete geçirildi. Bunun bir başarı gibi anlatılması doğru değil” şeklinde konuştu.

“TELEFERİK BECERİKSİZLİK ÖRNEĞİ”

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, sözlerinin devamında teleferiğin inşaat süreci ve ihale aşamasında yaşanan zorlukları hatırlatarak, “İhale sürecinde yaşanan aksaklıklar olsun, inşaat süreci olsun, tesisin 8 yıla yakın süre boyunca hizmete açılamamış olması tamamen bir beceriksizlik örneğidir. İzmir bu gecikmeyi hak etmedi. İzmirliler adeta beceriksizliği kurbanı olmuştur. İzmir böyle bir belediyeciliği, böyle bir hizmet anlayışını ve böyle bir yönetimi hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU KLASİĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin diğer projeleri gibi teleferikte de hüsrana uğradığını savunan Doğan, “İzmir Fuarı 11 yılda tamamlandı. İkinci kalite malzemelerle yarım yamalak biçimde açıldı. Metro yılan hikayesine döndü, on kilometreye yakın hat on yılda ancak tamamlanabildi. Teleferik aradan geçen bunca zamana karşın ancak 8 yılda bitirilebildi. Özetle teleferik de metro hikayesine döndü. Şimdi soruyorum, bu tesisi yeni bir projeymiş gibi açmak nedi? Teleferik bunca yıllık başarısızlık örneğinden başka bir şey değildir. Aynı diğer projeler gibi Balçova Teleferik Tesisleri de bir Kocaoğlu klasiği olmuştur ve İzmir’deki beceriksiz belediye anlayışının en önemli göstergelerinden bir tanesidir” dedi.



İZMİR MAĞDUR OLDU, KAMU ZARARI OLUŞTU

AK Parti’li Doğan son olarak, tesisin yapımı süresince yaşanan gecikmenin kenti mağdur ettiğini söyleyerek şunları kaydetti: “İzmir yıllarca bu imkanlardan mahrum edildi. Ve kente turizm anlamında, ekonomik anlamda büyük değer katan teleferik tesislerinden yıllarca mahrum kaldı, kentimiz yaşanan bu süreç nedeniyle mağdur oldu. Diğer yandan, yine bir beceriksizlik örneği olarak inşaat süresi boyunca Orman Müdürlüğü’nden kiralanan araziye de tesisin kapalı kaldığı süre boyunca milyonlarca lira kira bedeli ödendi ve bir kamu zararı oluştu. Üstelik bu zarar da belediye tarafından gizlenmeye çalışılarak kendi şirketi olan Grand Plaza’ya yüklendi.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.