Dolar 32,2311
%-0.03
Euro 34,7972
%-0.01
Altın 2.439,920
%0.31
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hemşirenin ölümüyle ilgili dava yine ertelendi

Hemşirenin ölümüyle ilgili dava yine ertelendi

İZMİR'de, 11 yıl önce ölümü kayıtlara 'intihar' olarak geçen hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun kapanan dosyası yeniden açıldı. Eşi O.O. hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan açılan davanın duruşması kasım ayına ertelendi. 

  • Ege Postası
  • 22.06.2016 - 18:32

İZMİR - Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan 26 yaşındaki Gülperi Ovalıoğlu, aynı hastanenin eczane bölümünde çalışan 8 aylık eşi O.O. tarafından 2005 yılında ilaç içtiği söylenerek kaldırıldığı acil serviste hayatını kaybetti. Otopside kanında ve midesinde ilaç çıkmamasına rağmen savcılık 'intihar' raporu verip dosyayı kapattı. Ancak anne Ümran Durmaz'ın, verdiği mücadele sonrasında, AİHM, otopsi raporuyla karar arasında çelişki buldu, 'etkili soruşturma yapılmadığına' karar verdi. 

Ailenin şikayeti üzerine bu kez bugün 39 yaşında olan O.O., 'Eşini kasten adam öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. 



İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık O.O., hayatını kaybeden Gülperi Ovalıoğlu'nun yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan gelen yazıda, Gülperi Ovalıoğlu'nun otopsi sırasında kan ve doku örneği alınarak işlem yapıldığının, ancak doku örneklerinin 5 yıl sonunda tıbbi atık işlemi görerek imha edildiğinin yer aldığını belirtti. Ege Üniversitesi Hastanesi'nden gelen "Organ parçalarının alınıp alınmadığına dair bir veriye ulaşılamadığı" bilgisine yer verildiğini kaydetti. Gelen belge dosyaya konuldu.

Sanığın avukatı Mustafa Uluşahin, S.G. ve N. A. isimli kişilerin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, iki tanığın dinlenmesine karar vererek duruşmayı kasım ayına erteledi.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve beraberindeki üyeler ile ölen genç kadının yakınları, İzmir Adliyesi C Blok önünde basın açıklaması yaptı. Kural, davanın sonu kadar takipçisi olacaklarını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.