Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem üretiyorlar hem satıyorlar

Hem üretiyorlar hem satıyorlar

Kadına yönelik çalışmaları ile dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sunmak için kurduğu ‘Üretici Kadın Kooperatifi’ni de kazanç kapısına dönüştürdü. El emeği göz nuru ile hem üreten hem de satış yapan 200'ün üzerinde kadın; yaş, eğitim gibi engellere takılmadan para kazanma ve aile ekonomilerine katkıda bulunma imkanına kavuştu.

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 11:54
İZMİR - Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mart ayında kurulan Üretici Kadın Kooperatifi, kısa sürede her yaştan ve her eğitim düzeyinden 200'ün üzerinde üyeye ulaştı. Demirköprü Mahallesi’ndeki belediyeye ait müstakil binada faaliyetlerini sürdüren kadınlar; gıda, takı tasarımı, file örgü, ahşap boyama ve çini gibi alanlarda üretim ve satış yapmaya başladı. Belediyenin ‘Hoşgeldin Bebek’ projesi ile ailelere hediye edilecek 2 bin patiğin üretimini tamamlayan kadınlar, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın ve belediye etkinliklerinin ikramlarını da -gıda üretim atölyesinde- kendi elleriyle üretmeye başladı. Belediye Meclisi için hazırlanan ikramlar da kadınların el emeğini taşıyor.



KADINLARA İŞKUR DESTEĞİ
Kooperatif üyesi kadınlar, İŞKUR’la yapılması planlanan işbirliği kapsamında aşçılık, çocuk ve hasta bakımı gibi eğitimlere katılarak, istedikleri alanlarda uzmanlaşma şansını yakalayacak. Anahtarlık, biblo, yastık gibi üretimlerin de yapılacağı kooperatifte, Karşıyaka’nın simge yapı ve heykelleri özel tasarımlarla markalaştırılacak. Çeşitli festival, kermes ve etkinliklerde ürünlerini satma imkanı bulan Karşıyakalı kadınlar, internet sitesi üzerinden sipariş almaya da başladı.

"GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; “Kadınlarımızın yaşamın her aşamasında etkin rol alması, engellerle karşılaşmadan hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlü olması, toplumun güçlü olması demektir. Bu anlayışla, kadınlarımızı üretime teşvik etmek için kurduğumuz kooperatifimiz, kısa sürede güzel işler yapmaya başladı. Yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımıza destek olmak için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.