Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem izdiham hem isyan

Hem izdiham hem isyan

​Uygulamaya konan yeni aktarmalı ulaşım sistemi ve açılan yeni duraklar ile birlikte 17 istasyon ve 300 bin yolcu sayısına ulaşan İzmir Metro’da artan yoğunluk vatandaşı isyan ettirdi. Toplu ulaşımın en yoğun olduğu noktalardan bir tanesi olan Halkapınar Aktarma İstasyonu’nda sabah saatlerinde yaşanan izdiham sonrasında yolcular ile metro görevlileri karşı karşıya gelirken, çıkan olaylarda bir güvenlik görevlisi darp edildi.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 11:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Okulların açılması ve yeni  ulaşım düzenlemesinin etkisiyle birlikte yoğunluğun büyük oranda arttığı raylı sistemde vatandaşların isyanı büyüyor. Son dönemde izdiham manzaraları ile akıllarda kalan ve raylı sistemin belkemiği olan noktalardan Halkapınar Aktarma Merkezi’nde yüzlerce yolcu sabah saatlerinde yine aynı manzara ile karşı karşıya kalınca olaylar da beraberinde geldi.
 

 
YAŞANAN İZDİHAM VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ
Kent içi toplu taşımada hayata geçen düzenlemeler sonrasında raylı sistemde artan yolcu yükü İzmirlileri isyan ettirdi. Sabah saatlerinde Halkapınar Metro İstasyonu’nda başlayan yoğunluk sonrasında turnikeler önünde kuyruk oluşturan yüzlerce yolcunun tepkisi sonrasında olaylar da beraberinde gelirken, metro yetkilileri ile vatandaşlar arasında uzun süren tartışmalar yaşandı.
 
GÜVENLİK GÖREVLİSİ DARP EDİLDİ
Toplam 7 turnikenin yer aldığı Halkapınar Metrosu’nun giriş istikametinde kalabalıktan kaynaklı olarak beklemelerin artmasıyla birlikte duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar, turnikelerin üzerinden atlamak isteyince güvenlik görevlileri ile yolcular arasında gerginlik yaşandı. Büyük çoğunluğu işlerine gitmek için raylı sistemi tercih eden ve İZBAN’dan metroya aktarma yapan yolcuların oluşturduğu kalabalığın tepkisi sonrasında bir güvenlik görevlisi darp edilirken, istasyon girişinde uzun süren gerginlik ve tartışmalar yaşandı. Aktarma geçişlerinde turnikelerin açılmasını isteyen vatandaşlar taleplerini defalarca dile getirdiklerini ve isteklerinin dikkate alınmadığını belirterek izdihama son verilmesini istedi. Yaşanan gerginlik ve tartışmaların sora ermesi ile birlikte metro girişinde yaşanan yoğunluk geride kalırken, seferlerde ise herhangi bir aksama yaşanmadı.
 


TURNİKTE SAYISI ARTTIRILACAK
İzmir Metrosu yetkililerinden alınan bilgiye göre, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğun ve girişlerdeki bekleme sürelerinin azaltılması için çalışma başlatıldığı ve istasyon girişinde bulunan turnike sayısının 7’den 12’ye çıkartılacağı öğrenildi. Yoğun saatlerde ortalama 500-600 arasında yolcunun aktarma yaptığı Halkapınar’da yolcu girişlerini rahatlatacak ve bekleme sürelerini de kısaltacak çalışmalara önümüzdeki günler içerisinde başlanması öngörüldüğü belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.