Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayrünnisa Gül'ün dört yıl önce diktiği fidan çiçek açtı, meyve vermeye başladı

Hayrünnisa Gül'ün dört yıl önce diktiği fidan çiçek açtı, meyve vermeye başladı

Hayrünnisa Gül, '81 İlden 81 Yıldız Projesi'nin geçmişte kurduğu bir hayalin ürünü olduğunu belirterek "Dört yıl önce büyük ümitlerle diktik bu fidanı. Sevgiyle, emekle büyüttük fidanımızı. Emeğimizin karşılığını almak için...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:46
Hayrünnisa Gül, '81 İlden 81 Yıldız Projesi'nin geçmişte kurduğu bir hayalin ürünü olduğunu belirterek "Dört yıl önce büyük ümitlerle diktik bu fidanı. Sevgiyle, emekle büyüttük fidanımızı. Emeğimizin karşılığını almak için de öyle çok beklememize gerek kalmadı. Hemen çiçekler açmaya, meyveler vermeye başladı, fidanımız. Anadolu'nun verimli topraklarına atılan bir sevgi tohumuydu o." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde düzenlenen "81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi"nin 2013 yıldızlarının tanıtıldığı toplantı Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Sunuculuğunu oyuncu İlker Ayrık'ın yaptığı törende Mersin Yıldızı Naime Akgün bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında Gül'ün zaman zaman duygulandığı gözlendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Hayrünnisa Gül, projenin beşinci yıl buluşmasında bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. "Gerçekten çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ülkemizin dört bir yanından Ankara'ya neşe, coşku pozitif enerji getirdiniz, Hoş geldiniz." diyen Gül, tabiatın canlandığı bahar aylarının, sosyal sorumluluk projelere yeni bir heyecan kazandırmak adına kendileri için de önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bir yıl boyunca yapılan çalışmaların değerlendirildiğini, eksiklerin tespit edildiğini, gelecek için planlamalar yapıldığını dile getiren Gül, Cumhurbaşkanlığı olarak yürüttükleri projelerin hemen hepsinin uzun soluklu, titiz ve dikkatli bir çalışma gerektiren, takip gerektiren projeler olduğuna dikkat çekti.

Gül, şöyle devam etti: "Yıllar önce bir hayalim vardı. Ülkemizin en uzak köşelerine ulaşabilmek, oradaki çocuklarımızın elinden tutmak, zorlu hayat mücadelesinde onların yanında olmaktı dileğim. Bu çocuklar başları her sıkıştığında bana ulaşabilseler, karşılaştıkları sorunları beraberce çözmeye çalışsak, ne güzel olurdu, diye düşündün. Hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara destek olmayı, gerekli imkanları sağlayabilmeyi isterdim. Böylece onlar da vatana-millete hayırlı insanlar olarak yetişecek, yalnızca ailelerinin değil, milletçe hepimizin göğsünü kabartacak başarılara imza atabileceklerdi. 81 İlden 81 Yıldız Projesi, işte bu hayalin ürünü. Dört yıl önce büyük ümitlerle diktik bu fidanı. Çok özendik, öncesinde ciddi çalışmalar yaptık. En iyi verimi nasıl elde ederiz diye aylarca araştırdık. Sevgiyle, emekle büyüttük fidanımızı. Emeğimizin karşılığını almak için de öyle çok beklememize gerek kalmadı. Hemen çiçekler açmaya, meyveler vermeye başladı, fidanımız. Anadolu'nun verimli topraklarına atılan bir sevgi tohumuydu o. Tabi ki misliyle karşılık verecekti. Çünkü biz çocuklarımıza inanmıştık, güvenmiştik. Çünkü onlar bu güvene fazlasıyla layıktılar, bizi mahcup etmemek için gece-gündüz demeden çalıştılar. İlk başta 81 tomurcuk vardı fidanımızda. Her yıl bir o kadar daha eklendi. Bütün tomurcuklarımız da çiçek açtı. Onlar çiçek açtıkça, genç yüreklerde umutlar yeşerdikçe, bizim gönüllerimiz de bayram yerine döndü. Her geçen gün yeni başarı haberlerini aldık: Nur, Gamze, Emre, Batuhan, Mehmet Efe, Gurbet, Kübra ve daha niceleri. Gururla izlerken onları, daha bir özendik; daha fazla çaba gösterdik: Solmasınlar, gül yüzleri hep böyle gülsün, başarıları taçlanarak devam etsin diye."

"ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİNİ SİZ KURACAKSINIZ"

Yalnızca adları değil kendilerinin de gerçek birer yıldız olan bu ışıl ışıl gençlerin katılımıyla ailenin daha da büyüdüğünü, güçlendiğini belirten Gül, "Geleceğe dair ümitlerimiz, en samimi dualarımızsınız. Ülkemizin aydınlık geleceğini siz kuracaksınız. Bilimde, kültürde, sanatta ve sporda milletimize hak ettiği başarıları sizler yaşatacaksınız. Farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü, herkesin birbirini sevgiyle, hoşgörüyle kucakladığı Türkiye’mizin geleceği sizler olacaksınız. Biliyorum sizlerden beklentilerimiz büyük. Ama sizde bu beklentilerimizi fazlasıyla karşılayacak bir potansiyel olduğunu da çok iyi biliyorum. Yeter ki bu potansiyelinizi en verimli şekilde kullanma azminde olun. Biz daima yanınızda olacağız, bütün imkanlarımızla, iyi niyetimizle, sevgimizle sizi destekleyeceğiz. Siz de buna karşılık çok çalışacak, elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceksiniz. Size güveniyoruz, siz de kendinize güvenin. Hedeflerinizi belirleyin ve o hedefe ulaşmak için var gücünüzle çalışın. Bunu yaptığınız takdirde, inanın, hayallerinizin bile ötesinde başarılara imza atacaksınız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından yıldızlar adına Hayrünnisa Gül'e çiçek takdim edildi. Program Atalay Demirci'nin gösterisiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.