Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havran'da orman yangını

Havran'da orman yangını

Balıkesir'in Havran İlçesi'ne bağlı Kalabak Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, kontrol altına alınamadı, havadan ve karadan söndürme çalışmalarına başlandı. Yangında şuana kadar 50 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Öte yandan alevlerin Tepeoba Köyü'ne doğru ilerlediği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2012 - 12:55
 BALIKESİR:Havran İlçesi'ne bağlı Kalabak Köyü Taşlıalan Mevkii'ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda bugün saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve 50 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangına üç söndürme uçağı, 4 su atar uçak, 1 keşif uçağı, 4 yangın söndürme helikopteri ve 30 arazöz, 4 dozerle çok sayıda yer işçisi müdahale ediyor. Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangına daha kapsamlı ve etkili müdahale için bölgeye 15 arazöz daha sevk edilirken Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Orman Bölge Müdürlüğü aracılığıyla, İzmir, Bursa ve Çanakkale'den destek ekipler istendiğini dile getirdi. Yangının ilerlerlediği, 270 hane 800 nufusa sahip Tepeoba Köyü'nde yaşayanların önlem amaçları, evlerini terk etmeleri istendi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
 
HAVRAN'DAKİ YANGIN 200 HEKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLDU
 
BALIKESİR'in Havran İlçesi'ne bağlı Kalabak Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 
 
Fıstık çamı ile Karaçam ormanı, üzüm bağları, köylülere ait sebze ve meyve bahçeleri ve zeytinlik arazi olmak üzere alevlerin 200 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.
 
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere Bursa, İzmir ve Çanakkale illerinden gelen ekiplerin de destek verdiği, Havran başta olmak üzere Balıkesir'in tüm ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin bölgede söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. Alevlere karadan 50 arazöz, 54 yer ekibi ve 5 dozerin müdahalesinin sürdüğü, gökyüzünün saat 07.00 sıralarından itibaren aydınlanması ile helikopter ve anfibi uçaklarında çalışmalara katılacağı kaydedildi.
 
Bölgeye olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile çok sayıda ambulansın gönderildiği belirtildi. Ormanda yaşayan çok sayıda hayvanın yanarak telef olduğu ya da dumandan etkilendiği bildirildi. Tepeoba Köyü'nde kesilen elektriklerin yeniden verilmesiyle köyden ayrılan bazı köylülerinde tekrar evlerine girmeye başladığı ifade edildi.
 
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
BALIKESİR'in Havran İlçesi'ne bağlı Kalabak Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı. Yangında, zümrüt yeşili çam ormanları, tarım arazileri, zeytinlik ve bağların da bulunduğu 500 hektar alan zarar gördü.
 
Havran İlçesi'ne bağlı Kalabak Köyü Taşlıalan mevkiindeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda dün saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan alevler kabus gibi gece yaşattı. İzmir, Bursa ve Çanakkale'den destek ekiplerin de çalışmalarda bulunduğu bölgede alevlerin tehdit etmesi üzerine 270 hane ve 800 nüfusa sahip Tepeoba Köyü boşaltıldı. Havanının aydınlanmasının ardından uçak ve helikopterlerle yangına yeniden müdahale edildi. Rüzgarın da etkisini kaybetmesiyle sabahın ilk saatlerinde yangın kontrol altına alındı, köylüler de evlerine döndü.
 
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, "Yangın kontrol altına alındı. Ancak tehlikeli bir veya iki nokta var. Bu noktalara ağırlık veriyoruz. Diğer alanlarda da soğutma çalışması yapıyoruz. Yangın 500 hektar alanda etkili oldu. Bu alanda, kızılçam ağaçları, tarım arazileri, zeytinlik ve bağlar da bulunuyor. Şu an 4 helikopter, 1 keşif uçağı, 50 arazöz, 10 işmakinesi ve çok sayıda yer işçisiyle çalışmalarımız sürüyor" dedi.
 
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için jandarma soruşturma başlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.