Dolar 32,3844
%-0.11
Euro 34,7765
%-0.08
Altın 2.433,730
%-0.05
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay pazaryerinde nihayet mutlu son

Hatay pazaryerinde nihayet mutlu son

Yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak 17 ay önce hizmete açılan Hatay Katlı Otopark ve Pazaryeri’nde çatı çilesi nihayet sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında devam eden bürokratik sıkıntılar aşılırken, yeni yılın ilk aylarına kadar otoparkın çatı katının üstü kapatılacak ve sokakta kurulan semt pazarı da yeni yerine taşınacak.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 13:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yıllık çalışma sonrasında yapımı tamamlanarak Nisan 2013’te hizmete açılan 329 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı’ndaki “çatı krizi” nihayet sona eriyor. Devam eden bürokratik işlemler ve proje çıkmazı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında gidip gelen tesisin çatısı önümüzdeki aylarda inşa edilerek yeni yılın ilk aylarında katlı otopark tam kapasite ile hizmet verecek. Çatının tamamlanması ve Hatay Semt Pazarı’nın yeni yerine taşınması ile birlikte, sokakta kalan pazarcı esnafı ve vatandaş da rahat bir nefes alacak.
 
 
HATAY’DA NİHAYET
Konak’ta vatandaşların ve esnafın başlıca şikayetlerinden olan Hatay Katlı Otoparkı’ndaki proje çalışmalarında sona gelindi. İki belediye arasında carılan anlaşma sonucunda, son olarak Büyükşehir Belediyesi’ne giden proje yapım işini Konak Belediyesi üstlenecek. “Perşembe Pazarı” olarak da bilinen tarihi Hatay Pazaryeri’nin taşınması planlanan tesisin son katına inşa edilecek çatı için önümüzdeki günlerde proje ihalesine çıkacak Konak Belediyesi, sürecin hemen ardından yapım işlerine başlayacak. Projenin bir ayda tamamlanması beklenirken, ardından yapım ihalesine çıkılacak ve üç aylık süreçte pazarın üstü örtülerek tüm işlemler tamamlanacak ve yeni pazaryeri kullanıma hazır hale gelecek.
 
BÜYÜKŞEHİR TOPU KONAK’A ATTI
Diğer yandan, pazaryerindeki bir başka sıkıntı konusu olan su tesisatı ve tuvalet konusuna da çözüm getirmek için kolları sıvayan Konak Belediyesi, alana yerleştirilecek modern ve seyyar tuvaletler ile bu sıkıntıyı aşacak ve vatandaşların tesisten rahatça faydalanabilmesini sağlayacak. Tesisin Salı ve Perşembe olmak üzere haftada iki gün hizmet vermesi beklenirken, pazarcı esnafı yeni alana kısmen taşınacak.
 


2015’İN İLK AYLARINDA HİZMETE GİRECEK
Otoparkın son katında yer alan alanda toplam 220 tezgahlık yerin Hatay Pazarı’nda kayıtlı bulunan toplam 1116 esnafa yetmemesi üzerine Konak Belediyesi ile İzmir Pazarcılar Odası arasında devam eden görüşmeler sonucunda kalan esnafa da Askeri Hastane karşısında otopark olarak kullanılan alanın tahsis edilmesine karar verilmişti. 2015 başında yeni pazaryerinin tamamlanması ve taşınma işlemlerinin gerçekleşmesi ile birlikte, sokak araları ile yollardaki sıkışıklık da sona erecek ve bölgede yaşayan vatandaşlar da rahat nefes alacak.
 


17 AY PROJE BEKLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında yapılan protokol gereği, katlı otoparkı Büyükşehir, kapalı pazaryerini ise Konak Belediyesi işletmesi öngörülen ancak, Hatay Pazaryeri’nin taşınması planlanan tesiste çatısı örtülemediği için sokaklardaki pazar karmaşası da bir türlü giderilememişti. Nisan 2013’te otopark bölümü kullanıma açılan Hatay Katlı Otopark ve Pazaryeri’nin çatı yapım işi, aradan geçen bir buçuk yılı aşkın süredir Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden bürokratik işlemler ve yaşanan proje çıkmazı nedeniyle yeni ve modern tesise taşınma işlemleri de ertelenmişti. Son olarak maddi zorluklara ve yüksek proje bedeline takılan Konak Belediyesi, proje yapımını da Büyükşehir Belediyesi’ne bırakmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.