Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay Pazarı ne zaman taşınaca? Ve beklenen tarih belli oldu

Hatay Pazarı ne zaman taşınaca? Ve beklenen tarih belli oldu

Konak'ta krizle açılan ve esnafla vatandaşları karşı karşıya getiren Hatay Pazaryeri nihayet yeni yerine taşınıyor. Haftanın üç günü kurulacak yeni pazar alanı ile ilgili belediye ile pazarcılar odası arasında yaşanan kriz adım adım çözüme kavuşurken, bayramdan sonra sokaklarda tezgah kalmayacak ve pazar yeni yerine taşınacak. Hatay Pazarı ne zaman taşınacak'

  • Ege Postası
  • 07.07.2015 - 09:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi'nin en çok şikayet aldığı konuların başında gelen ve tahsis krizi nedeniyle halen sokaklarda kurulmaya devam eden Hatay Pazarı ile ilgili Başkan Sema Pekdaş son sözünü söyledi. Pazaryeri çilesiyle ilgili yaptığı açıklamada sürecin tamamlandığını aktaran Pekdaş, bayramdan sonra esnafın sokakta pazar kurmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

"KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ "

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçmiş dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle açılışı çeşitli defalar ertelenen tesisin önümüzdeki günlerde resmen hizmete gireceğini duyurdu ve, "Ben bu anlamda açılış etkinliği sırasında da oradaki hemşerilerimizden özür diledim. Oradaki pazaryeri zamanında planlanamadığından ötürü gecikmiştir. 2012 yılında Konak Belediyesi'ne ait bu alanda otopark inşaatı başlamış ve tesis Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak otopark hizmete açılmıştır. Ancak üst örtüsü yapılmamıştır. İzmir'de üst örtüsüz bir pazarının kurulması mümkün değildir. Biz bu üst örtü için bir proje değişikliğine gitmek durumundaydık. Ruhsatın alınması için üst örtüye dair plan değişikliğiyle ilgili olarak bir yıla yakın süre uğraştık. İhale çıktık, itirazlar geldi. Bunların hepsi maalesef bürokratik işlemler. Ve maalesef süre kaybı yaşadık. İşlemler tamamlandı, üst örtüyü de bitirdik" diye konuştu.  

BAYRAMDAN SONRA SOKAKTA TEZGAH KALMAYACAK

Açılışı gerçekleşen alanın sadece pazar olarak hizmet vermeyeceğinin altını çizen Pekdaş, taşınma işlemleri için gereken sürecin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti ve bayramdan sonraki haftayı işaret ederek, "Orası artık sadece biz pazaryeri değil. Kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Birçok fonksiyonu yerine getirecek şekilde düşünüldü. Bundan sonra orada konserler de, sinema gösterimleri de, farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek. Orada pazarcılarımızla ve odayla hiçbir sıkıntı olmadan kapalı alanlara geçmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kura çekiminde bazı sıkıntılar oldu. Sorunun sıkıntısız çözümü için uğraşıyoruz. Artık bundan böyle Hatay'da sokakta kesinlikle tezgah açılmayacak. Bunu önlemeye yönelik tedbirleri de karşılıklı görüşme ve barış içinde sağlamak için çaba gösteriyoruz. Bayramdan sonra ilk pazarımızı orada açarız. Hataylı hemşerilerimizi de bu sıkıntıdan kurtarırız" dedi.

ÇATI İNŞAATI İKİ YIL BEKLEMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Hatay Askeri Hastane yanına 2013 yılında inşa edilen pazaryeri üst örtüsü yapılmadığı için iki yıldır kullanılamıyordu. Altı otopark olan pazaryeri yaşanan bürokratik süreç nedeniyle askıda kalınca, pazarcı esnafı da tezgahlarını mahalle aralarına kurmaya devam etti. Üst örtü projesi hazırlayan Konak Belediyesi, Ocak ayında gerçekleşen yaklaşık bir milyon liraya mal olacak çatı inşaatı için ihaleye çıktı. Özel tasarım proje ile modern bir görünüm kazandırılan üst örtünün ihale sürecinin de tamamlanmasının ardından montaj çalışmaları başlatıldı. Taşıyıcı demir iskeletin montajı ile birlikte üst örtüsü tamamlanan ve bölge halkının hizmetine sunulan 3 bin 200 metrekare alana sahip pazaryeri sadece pazar olarak değil, birçok kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak şekilde çok fonksiyonlu bir mekan olarak tasarlandı. Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri pazarcı esnafına ev sahipliği yapacak alanda diğer günlerde konser, tiyatro ve sinema gösterimi gibi çeşitli kültür-sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.