Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasta yakınından doktora saldırı

Hasta yakınından doktora saldırı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’de görev yapan bir doktor, bir hastanın yakınlarının sözlü ve fiili saldırısına uğradı. Olayda, hastanede görevli asistan doktor Mehmet Uluşahin, başına isabet eden bir...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 14:03
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’de görev yapan bir doktor, bir hastanın yakınlarının sözlü ve fiili saldırısına uğradı. Olayda, hastanede görevli asistan doktor Mehmet Uluşahin, başına isabet eden bir cisimle yaralandı. Alnına dikiş atılan genç doktora, 10 gün rapor verildi.

    KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde meydana gelen olayda, hastaları ile yeterince ilgilenilmediğini iddia eden bir hastanın yakınları, doktor Mehmet Uluşahin ve serviste görevli sağlık personeline yönelik sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Doktor Uluşahin, hasta yakını bir bayan tarafından atılan bir cismin kafasına isabet etmesi ile yaralandı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile yatıştırılan olayda servisteki sağlık çalışanlara büyük panik yaşadı. Aldığı darbeyle yaralanan genç doktorun alnına dikiş atıldı. Olaya karıştıkları iddiası ile gözaltına alınan 2 hasta yakını ise ifadelerinin alınmasının ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

    Farabi Hastanesi Acil Servis önünden toplanan Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan’ın da aralarında bulunduğu doktor ve sağlık çalışanları, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı. Dr. Mehmet Uluşahin'in dün akşam serviste tedavi gören bir kalp hastasının yakınları tarafından, önce sözlü sonra ise fiile saldırıya uğradığını belirten Aslan, hastan yakınlarından bir kadının Uluşahin'e sert bir cisim fırlattığını belirtti. Uluşahin’in alnın yarıldığını ve dikiş atıldığını anlatan Aslan, arkadaşlarının 10 gün iş göremez raporu aldığını ifade etti.

    Şiddete en fazla maruz kalanların sağlık ve eğitim çalışanlar olduğunu dile getiren Aslan, acilen şiddet yasasının çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.