Dolar 32,3368
%0.18
Euro 35,1987
%0.05
Altın 2.245,700
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haşim Kılıç'tan 'Fişleme' açıklaması

Haşim Kılıç'tan "Fişleme" açıklaması

Cumhurbaşkanı ve hükümetin dün sabah katılmayarak boykot ettiği Adli Yıl Açılış Töreni'nin akşamında verilen kokteyle Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 09:12
Sabahki törene katılamayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de akşam Meclis’teki kokteyle katıldı. Cumhurbaşkanı ve hükümetin Yargıtay’da konuşturulmasına boykot gerekçesi yaptığı TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da akşamki kokteyle geldi. Ancak kokteylde sabahki törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gecede yer almadı.
 
Kokteyle damgasını vuran ise sabahki törende yaşanan boykot ve yargıdaki paralel yapılanma oldu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yargıdaki paralel yapılanmayla ilgili sorular üzerine bilgi ve belge olmadan bu tip bir soruşturma yapılmasının doğru olmayacağı uyarısı yapıt.
 
Kılıç, şunları söyledi:
 
Hiçbir akıl sahibinin devletin dışında bir yapılanmayı kabul etmesi düşünülemez. Ancak bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, ‘şu şucu, bu bucu’ diye. Fişlemeler yapılıyor.
 
GELEN LİSTEYİ KALDIRIP ATTIM
Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım, bütün kuruma ilişkin bir listeydi. Ne imza var ne bir şey var hiçbir şey yok. Kendine göre bir fişleme yapmış. Ancak benim kurumuma ilişkin olarak bilgi ve belge elime geçerse gereğini derhal yaparım.
 
KILIÇ’TAN 17 ARALIK MESAJI
Gazetecilerin 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili soruları üzerine Kılıç, “Eğer bir yolsuzluk varsa gereği yapılmalıdır ama insanlar haksız yere yıpratılmamalıdır” dedi. Kılıç, AYM’ye bireysel başvurularda büyük bir artış yaşandığını ve yeni bir filtrelizasyon sistemi üzerinde çalıştıklarını da kaydetti. Kılıç, verdikleri kararların ve bireysel başvuru uygulamasının AB ülkelerinde büyük yankı uyandırdığını da belirterek “AB ile bağı biz sağlıyoruz” diyerek espri yaptı.
 
ÖZEL’DEN “HUKUK” VURGUSU
Kokteyle katılan Orgeneral Özel ise gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtlamadı ancak Genelkurmay Başkanı, Yargıtay Başkanı kendisini geçirirken kısa sohbetlerinde hukuk vurgusu yaptı. Özel, Yargıtay Başkanı Ali Alkan’a sabahki konuşmasına dikkat çekerek, “Devletimizin hukuka ihtiyacı var” dedi. Alkan da Özel’e teşekkür ederek “Hukuksuz devlet olmaz” yanıtı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.