Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Harçlıklarıyla mama aldılar

Harçlıklarıyla mama aldılar

Karşıyaka Belediyesi’nin Geçici Hayvan Barınakları “Dünya Hayvanları Koruma Günü”nde miniklerin akınına uğradı

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 13:34
 İZMİR- Özel İzmir Tevfik Fikret İlköğretim Okulu öğrencileri okul harçlıklarından biriktirdikleri paralarla aldıkları köpek mamalarını barınağa hediye ederken, Mavişehir İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri de sevimli dostlarımızla eğlenceli bir gün geçirdi.

 “Hayvanları Koruma Günü”nde can dostlarımızı unutmayan minikler Karşıyaka Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Sokaklarda zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan hayvanlara en iyi imkanları sunmaya çalıştıklarını belirten Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, “Ambulans aracımızla sokaklarda yaralanan veya hastalanan köpek ve kedilere müdahale ediyoruz. Buraya getiriyoruz. Burada tedavilerini yapıp bakıma alıyoruz. Aşılarını yapıp iyileşince de aldığımız ortama bırakıyoruz. Burası geçici bir barınak ancak her zaman dolu oluyor.“ dedi.

 İnanlı, barınağın minik ziyaretçilerinden, evlerindeki hayvanları sokağa terk etmemelerini de istedi.  Evlerde uygun ortam yoksa hayvan alınmaması gerektiğini vurgulayan İnanlı, “Alınan kedi veya köpekler daha sonra sokağa terk ediliyor. Bu da daha büyük problemler yaratıyor.” diye de ekledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.