Dolar 32,2371
%-0.02
Euro 34,7848
%-0.05
Altın 2.452,960
%0.84
Bist-100 10.310,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hapisteki linçte 9 mahkûma dava

Hapisteki linçte 9 mahkûma dava

BALIKESİR Kepsut L Tipi Cezaevi’nde Ulaş Yurdakul’un dövülerek öldürülmesine ilişkin yedi tutuklu hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ikisi hakkında da ‘suçu bildirmeme’ suçundan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

  • Ege Postası
  • 27.01.2018 - 07:06

İddianamede Yurdakul’un sistematik şekilde dövüldüğü belirtilerek, haksız tahrik indirimine gidilmedi. Yurdakul’un olay günü en az 20 dakika dövüldüğü ifade edildi. 

GECE YUMRUK SESİ GELDİ’

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklardan Mehmet Alkan’ın ifadesine yer verildi. Alkan, ifadesinde gece saat 4-5 sıralarına kadar yumruk sesinin geldiğini, öğlen Serkan Evran’ı, Yurdakul’u döverken gördüğünü söyledi. Yurdakul’un inlemesi üzerine Evran’ın “Numara yapma” diyerek bir yumruk daha vurduğunu ve maktülün sandalyeden düşüp kafasını duvara çarptığını, Nihat Şen’in de “Götürün bunu” dediğini ifade etti. 

İdris Çakmak, Recep Okumuş ve İbrahim Çağlayan’ın da vurduklarını vurgulayan Alkan, Yurdakul’un götürülmesinden sonra Şen ve Evran’ın kendi aralarında “İnfaz koruma memurlarına düşüp kafasını çarptı diyelim” diye konuştuklarını ifade etti. Yedi mahkûma iştirak halinde ‘kasten öldürme’, ikisine de ‘suçu bildirmeme’ suçundan Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşmanın 29 Mart’ta görülmesine karar verildi. 12 infaz koruma memuru hakkında ‘görevini kötüye kullanma’ suçundan açılan soruşturma devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.