Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haldun Taner'in ölümsüz eseri Güzelbahçe'de sahnelendi

Haldun Taner'in ölümsüz eseri Güzelbahçe'de sahnelendi

Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu, Haldun Taner'in ölümsüz eseri 'Eşeğin Gölgesi' adlı oyunu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde sahneledi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 10:35
Ünlü tiyatro yazarı Haldun Taner’in 100. doğum yılı olması nedeniyle Selin Akın yönetimindeki Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü'nde Taner'in efsane eseri olan Eşeğin Gölgesi adlı oyun ile Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Sahnesi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ve belediye meclis üyeleriyle çok sayıda izleyici, oyunu büyük bir keyifle izledi.

Oyunun sonunda başkan İnce, gençlik tiyatrosunun yönetmeni Selin Akın’a çiçek verdi, oyunculara teşekkür etti. İnce, “Hepinizle gurur duyuyorum. Profesyonel tiyatrocularu aratmadınız. Güzelbahçeli tiyatroseverlere yeni oyunlar izletmenizi umut ediyorum” dedi.

Eşeğin Gölgesi adlı oyunda iki işçinin arasında geçen 'eşek-gölge' davasının giderek büyümesi ve sonunda tüm ülkeye yayılarak, üreten kesimin kapitalist sistemin bir parçası haline gelmeleri mizahi bir dille 'epik' bir üslupla anlatılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.