Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakkari'den acı haber! 3 şehit

Hakkari'den acı haber! 3 şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan 3 asker şehit oldu.

  • Ege Postası
  • 25.10.2014 - 23:18
İlçenin Cengiz Caddesi Ova Oteli karşısında sivil giyimli 3 askere kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Ağır yaralanan askerler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen askerler kurtarılamadı. Güvenlik güçleri kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

 
ARKADAN YAKLAŞTILAR VE...
Çarşı iznine çıktığı belirtilen askerlerin arkasından yaklaşan kişi ya da kişilerce saldırıya uğradığı belirtiliyor.
 
 
VALİDEN AÇIKLAMA
 
Hakkari Valisi Yakup Canbolat,  şehitlerden 2’inin uzman çavuş, 1’inin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.
 
 
MALZEME ALMAK İÇİN MERKEZE İNMİŞTİ

Şehit askerlerin Harunan Karakolu’nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.
 
ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin kimlikleri belirlendi.
 
İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 güvenlik görevlisinin, Yüksekova-Haruna Karakolunda vatani görevlerini yapan Uzman Çavuşlar Ramazan Köse ve Ramazan Gülle ile Er Yunus Yılmaz olduğu kaydedildi.
 
VALİLİK ŞEHİTLERİN MEMLEKETLERİNİ AÇIKLADI 
 
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıyla ilgili Hakkari Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin Konya Çeltik, Jandarma Er Ramazan Köse'nin Artivin Borçka, Jandarma Er Yunus Yılmaz'ın ise Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: 'İlimiz Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında saat 16.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur bir saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, (Konya/Çeltik) Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka), Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova) şehit olmuşlardır. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.'
 
 
GENELKURMAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
 
"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."
 
EFKAN ALA: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
 
Hakkari'nin Yüksekova'da 3 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Milletimizin başı sağolsun. Hakkari Yüsekova'da alışverişe çarşıya inen bir uzman jandarmamızı ve iki jandarma erimizi hunharca şehit emişlerdir. Yüzü maskeli 2 kişinin olduğu tespit edildi. Onlar jandarma çavuşumuzu ve iki jandarma erimizi tabancayla vrarak şehit etmişdir. Şehitlerimise Allah'tan rahmet yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Milletmizin başı sağolsun. O kişlerin yakanlanması için gereken yapılyor. 2 kişi yapan ve şu anda yakalanmaları için ciddi biçimde çalışıyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.