Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakim sanıkları serbest bıraktı, avukatları hakkında suç duyurusunda bulundu

Hakim sanıkları serbest bıraktı, avukatları hakkında suç duyurusunda bulundu

İZMİR'de, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çatışmaları protesto etmek istedikleri sırada gözaltına alınanlardan 45 kişinin adliyeye sevkinden sonra, Sulh Ceza Hakimi ile sanıkların kişisel ve CMK'dan gönderilen savunma avukatları arasında ifade krizi çıktı. Savcının tutuklanmasını istediği 7 kişiyi serbest bırakan hakim, savunmaya katılan yaklaşık 50 avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Ancak kararında suç duyurusunun gerekçesine yer vermedi. Alsancak'taki gözaltılar sonrası sanıklar serbest

  • Ege Postası
  • 10.02.2016 - 16:23
Geçen pazartesi günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan barış bloğu üyeleri, doğuda yaşanan çatışmaların bitirilmesi için basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, bu sırada terör örgütü PKK lehine slogan atıldığı gerekçesiyle, HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile İHD Şube Başkanı Avukat Gurbet Uçar'ın da aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakilerden Gurbet Uçar avukat olduğu, bir kişi de çocuk olduğu için serbest bırakıldı. Geriye kalan 45 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyede ifade alan savcı, sanıklardan 38'ini serbest bıraktı. Cavit Uğur ile birlikte 7 kişiyi tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderdi. 

İFADE KRİZİ

Tutuklanması istenen 7 kişinin mahkeme süreci başladığı sırada, sanıkların avukatları ile Sulh Ceza Hakimi arasında ifade krizi yaşandı. Avukatlar, ifadelerinin tam olarak tutanaklara geçirilmediğini ve itirazlarının kabul edilmediğini ileri sürüp reddi hakim talebinde bulundu. Hakimin bunu kabul etmemesi üzerine, sanıkların duruşma salonundan çıkan avukatlarının yerine Baro'dan CMK avukatı istedi. Yargılamaya katılan CMK avukatlarına da sanıkların itiraz etmesi üzerine, kriz büyüdü. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da beraberindeki avukat gurubuyla gözlemci sıfatıyla bilgi almak için adliyeye geldi. 

HAKİM AVUKATLARI DIŞARI ÇIKARDI

Bu tartışmalar sonrasında hakim, baro başkanı da dahil olmak üzere avukatların tamamının duruşma salonundan çıkmalarını istedi. Yaşananlardan sonra susma haklarını kullanan 7 sanığı tutuksuz yargılanmaları için serbest bırakan hakim, savunmaya katılan yaklaşık 50 avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Ancak kararında suç duyurusunun gerekçesine yer vermedi. Önümüzdeki günlerde ya hakimin kendisinin, ya da tutanakları inceleyen savcının suç unsuru bulması durumunda avukatlar hakkında soruşturma açılabileceği ifade edildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.