Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haddini bil Macit bey!

Haddini bil Macit bey!

Buca Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı yine hareketli, yine gergindi. Kendisiyle ilgili haber yapıldığı için egepostasi.com’a ambargo koyulmasına isyan eden Meclis Üyesi Levent Köstem, Belediye Basın Danışmanı Macit Sefiloğlu’nun ‘Levent Köstem haberi koyuyorsunuz, o yüzden size ilan veremeyiz ’ şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak, ‘Macit Bey haddini bilsin’ uyarısında bulundu. Gergin geçen meclisin öne çıkan konusuysa Buca-Mar şirketinin durumuyla Genel Müdürü Fatih Hami Kara’nın sorulan sorulara cevap vermemesine yönelik ortak tepkiydi.

  • Ege Postası
  • 05.11.2012 - 22:49

BÜNYAMİN DOBRUCALI/ EGEPOSTASI - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın başkanlığında toplanan Kasım ayı meclis toplantısı alışılanın aksine son derece sakin başladı. Gündemdeki konuların hızla ve son derece ses tonu yükselmeden geçilmesi, sıra dilek ve temenniler bölümüne geldiğinde yaşanan barış havasının geçici olduğunu gösterdi. Bağımsız Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu’nun Buca-Mar şirketinin 2011 yılı mart ve temmuz ayları arasında iki şirketten mal alıp almadığını ve 10-15 haziran 2010 tarihinde Türkiye’nin herhangi bir bankasında Buca-Mar’ın parasının repoya yatırılıp yatırılmadığını sordu. Zayıfoğlu’nun Buca-Mar’la ilgili sözlerinin ardından Ak Partili meclis üyeleri Buca’ya izinsiz olarak dökülen hafriyatı gündeme taşıdı.

LEVEN KÖSTEM SÖZ ALDI VE…
Söz alan CHP’li Meclis Üyesi Levent Köstem hafriyatların dökülüp dökülmediğinin ve kurban yerlerinin kiralanmasından elde edilen meblağın ne olduğunu sordu. Köstem’in asıl çarpıcı konuşması sonradan geldi. Buca Belediyesi’nin özel günlerde verdiği ilan ve reklamların kime ve neye göre verildiğini soran Köstem ‘rengine mi, boyuna mı yoksa Basın Danışmanı Macit Bey’in keyfine göre mi veriyorsunuz'’ Benim hakkımda haber yaptığı için bir internet sitesine ‘size reklam verirsem koltuğumu kaybederim’ nasıl diyebilirsini? Macit Bey haddini bilsin diye konuştu.

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ ARSLAN: MACİT BEY BANA DA AMBARGO KOYAR MI'
Daha sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arslan, Buca Belediyesini sağda solda kendisinin de sıklıkla eleştirdiğini hatırlatarak ‘korkuyorum Macit Bey bana da ambargo koyar mı'’ acaba diye sordu. Buca-Mar konusunda diğer meclis üyelerinin ne kadar konuşursa konuşsun bir sonuç alamayacağını savunan Mustafa Arslan ‘çünkü bugüne kadar onlarca kez soru sorduğumuz halde bir tane doyurucu cevap alamadıklarını’ vurguladı.

TATI’DAN MECLİS’TE SUÇ DUYURUSU TALİMATI
Buca-Mar ve Genel Müdürü Fatih Hami Kara hakkında sert bir konuşma yapan Bağımsız Meclis üyesi Rıza Zayıfoğlu, Kara hakkında 10’a yakın arama fezlekesi olduğunu öne sürdü. Eleştirilerini Kara’yı korumakla suçladığı Ercan Tatı’ya yönelten Zayıfoğlu ‘sizinle ne zaman tartışsak benim başıma bir şeyler geliyor’ diye konuştu. Zayıfoğlu’nun bu sözleri karşısında derhal Hukuk Müşavirine emir veren Tatı, Zayıfoğlu’nun hem Fatih Hami Kara hakkındaki iddialar hakkında gereğini yapmasını hem de kendisi hakkındaki iddiaları savcılığa iletilmesi talimatını verdi. Tatı ‘Zayıfoğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerinin ardından büyük bir sorumluluk aldığına işaret ederek, ‘Zayıfoğlu’nun başına bir şey gelse benden bilinir. O bu saatten sonra kendi kendin bile dövdürebilir. Ben bu sorumluluğu alamam. Nöbetçi savcı varsa bu akşam, yoksa yarın sabah ilk iş olarak gereği yapılsın, gerekirse Zayıfoğlu için koruma verilsin’ diye konuştu.

Toplantıda iki farklı bölgede yapılan imar işlemi ile ilgili gündem maddesinin hakkında ‘soruşturma’ olduğu gerekçesiyle İmar Komisyonu’na iade edilmesi tartışma yarattı. Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla “Önümüze gelen imar konuları İmar Kanunu’na ve mevzuata göre karar verilmelidir. Soruşturma olmasaydı bu çalışma ve madde ile ilgili düzenleme yapılmayacak mıyd? “ diye sordu.

Bağımsız meclis üyesi Rıza Zayıfoğlu da “Geçen hafta encümende yaşadığım bir konu var. İmar Müdürü’ne soru sormak istiyorum. Herhangi bir vatandaş tarafından yapılan ve yapı kullanma izni alınma aşamasına gelmiş bir binanın içerisinde projeye aykırı durum olduğunda yapı kullanma izni veriliyor mu'” dedi.

 Başkan Tatı da imar müdürünün salonda olmadığını, teknik olarak da cevap verecek kimsenin bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine Zayıfoğlu, “Vatandaşın aykırı projesine yapı kullanma izni verilmez ve ruhsat kesilmez. Burası ile ilgili encümene ‘kaçaktır’ tutanağı geldi. Ben biliyorum ki düzenleme de yapılmadı. Bunlardan bir tanesi kamu kurumu... Bunlara rağmen yapı kullanma izni nasıl verildi. Belediye başkanı olarak araştırmasını yapın. Bu kaçak bölümlere rağmen nasıl tahsis edild? “ dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Kater, “Dosyanın aslı elimizde yok. Şu anda fotokopisi var. O yüzden beklemesini istemedik ve iade ettik” diye konuştu.

BEN TARZANCA KONUŞUYORUM

CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya mecliste toplanamayan üyeler ve ve kalet krizi ile ilgili konuştu. Kaya’nın ‘Başkan vekili isterse meclisi yönetir, başkan eğer görevdeyse meclis başkan vekili yönetir’ açıklamasının ardından tekrar söz alan Rıza Zayıfoğlu, “Meseleleri kendine göre yontuyor. Oportinizim ağlıyor. Yurt dışına giderken yapılan oylamada da farklı tutumlara girdi. Alı Rıza Kaya iyi ki senin yabancı dilin var. Ben Tarzanca konuşuyorum” dedi.

 Başkan Tatı’nın “Gidin kahvehanede konuşun. Burası meclis... Buca’ya konuşulanların faydası yok” açıklaması yaptı. Tatı’nın sözlerinin üzerine konuşmasına devam eden Zayıfoğlu, “Buca-Mar Şirketi’nin Genel Müdürü Fatih Kara’nın Durakoğlu şirketi ile ne alakası va? Bunu bize anlatın. Yapılanlar burada tam bir komedidir. Madem Fatih Kara sizin arkadaşınız daha önce çalıştığı Pınar AŞ.’den niye kovuldu. Meclis Üyesi Levent Köstem mahkeme kararı ve yakalama fezlekesi çıkarttığında niye sahip çıktını? Bunu tutanaklara geçin. Benim hakkımda dava açsın. Ben keyif alırım” dedi.

 ANLATILANLARIN HEPSİ HİKAYE !

Toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan da ilk meclis denemesinin neden gerçekleşmediğini ve aldıkları tavrın gerekçelerini anlattı. Arslan, “Anlatılanların hepsi hikaye... Meseleye bu açıdan bakmıyoruz. Belediyenin çok ciddi sorunları var. Bunların içinde ‘meclisi kim yönetecek’ konusu önemli değildir. AK Parti bu durumun içinde olmamak için böyle bir karar aldı. Bu meclisin başkanı bellidir. Belediye Başkanı Ercan Tatı’dır. O olmadığı zaman yerine meclis başkan vekili bakar. CHP gibi büyük bir partinin meclisi yönetme kavgasına girmesi doğru değildir. Kayıkçı kavgasına girmesi anlamsızdır. Bırakın bunları, geçin. Bunu mesele haline getirenleri kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.