Dolar 32,1721
%0.03
Euro 35,0806
%-0.03
Altın 2.475,100
%0.3
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP mitingleri tartışıyor

HDP mitingleri tartışıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı olarak tarihe geçen Ankara Garı'ndaki patlamanın ardından HDP, seçim mitinglerini mercek altına aldı.

  • Ege Postası
  • 12.10.2015 - 10:53
HDP Merkez Yönetim Kurulu, 1 Kasım seçimi için belirlenen miting programını iptal etmeyi tartışıyor.
Habertürk gazetesinden Esra Yazdıç Demir'e konuşan, HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, “Bir savaş var; yokmuş gibi davranamayız. Biz miting yaptıkça insanları öldürüyorlar. İnsanları hedef haline getirmeyecek bir yolu tartışıyoruz. Miting yapıp yapmama noktasını da tartışıyoruz” dedi.
10 büyük ilde miting, 20 il ve ilçede ise toplantılar yapmayı planlayan HDP’nin 2 milletvekili adayı, Ankara ’da meydana gelen saldırıda hayatını kaybetmişti.

Reuters'in haberine göre; HDP'nin güvenlik endişeleri gerekçesiyle seçime kadar mitingleri iptal etmeyi değerlendirdiği kaydedildi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ankara'daki canlı bomba saldırısının ardından güvenlik endişeleri nedeniyle seçime kadar yapacakları mitingleri iptal etmeyi değerlendirdiklerini belirtti.

Ankara Garı önünde Cumartesi sabahı meydana gelen patlamada 97 kişi hayatını kaybetmişti. 10 büyük ilde miting, 20 il ve ilçede ise çeşitli toplantılar yapmayı planlayan HDP'nin iki milletvekili adayı da saldırıda hayatını kaybetti.

Reuters'a bilgi veren Bilgen, Cumartesi günkü saldırının ardından mitinglerini iptal etme konusunu değerlendirdiklerini ancak bu konuda henüz nihai bir karar verilmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanları göz göre göre ölüme çağırmanın anlamı olamaz. Ne yazık ki güvenliği sağlaması gereken devlet bunu sağlamıyor. Ya biz bu güvenliği sağlamanın imkanını bularak bu çalışmaları yürütebiliriz ya da oy için insanların ölümüne yol açılmasına izin veremeyiz. Mitingleri iptal etmeyi istemeyiz ama mecbur kalabiliriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.