Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'li Kürkçü İzmir'den 'Genel af' çağrısı yaptı

HDP'li Kürkçü İzmir'den 'Genel af' çağrısı yaptı

HDP İzmir 1. Bölge Adayı Ertuğrul Kürkçü, Gaziemerlilere hitaben yaptığı konuşmada; barışın temelini sağlam atmak için genel af çıkarılması gerektiği söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 14:08
HDP Milletvekili Adayı Pınar Aydınlar ve Ertuğrul Kürkçü Gaziemir Aktepe’deki seçim büro açılışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandılar. Halaylarla zılgıtlarla Kürkçü ve Aydınlar’a kucak açan Aktepeliler’e hitap eden HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar, meclisin gerçek sahiplerinin halklar olması gerektiğine dikkat çekti ve “ Biz büyük bir inançla yola çıktık. Halklar meclise dedik, BİZ’ler meclise dedik. Siz de inanın, halkların özgürlüğünü sahiplenen herkes inansın ki bunu başaracağız” vurgusunu yaptı. 

“GENEL AF ŞART”
HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü “Genel af” çağrısı yaptığı konuşmasına seçim bürolarının önemine dikkat çekerek başladı. Kürkçü “ Seçim büroları üstür. Ancak üssü kurmaktan önemlisi üsten çıkarak sokaklara, evlere girmektir” diyerek 7 Haziran’da barajları aşmak için çok çalışmanın gerekliği üzerinde durdu. 
Barışın temelinin sağlam olması için genel affın gerekliliğini savunan Ertuğrul Kürkçü; “Cezaevlerindeki yoldaşlarımız, kardeşlerimiz, çocuklarımız, yakınlarımızı cezaevinden çıkarmak için yola çıktık. Devrimci tutsakların, hastaların, bebelerin cezaevlerinde ömürlerini tüketmesini istemiyoruz. Memlekette genel af ilan edilmesini istiyoruz” dedi. 
Barajı aşmak için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Kürkçü, “Biz İzmir’de, Türk, Kürt, Alevi, Arap, kadın, genç, engelli, Roman, elele vererek bunu başaracağız. AKP’nin üzerimize kurmak istediği hegomanyaya izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 
HDP İzmir milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ve Pınar Aydınlar Aktepeli kadınlarla birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler. 
Pınar Aydınlar Dersimliler Derneği’nde vatandaşlardan gelen yoğun isteği kırmayarak Zazaca türkü söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.