Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den İzmir'de kadınlara özel seçim bürosu

HDP'den İzmir'de kadınlara özel seçim bürosu

HDP, İzmir’de sadece kadın çalışmasında kullanılacak seçim bürosunu Konak Çimentepe’de açtı. Çok sayıda HDP’li kadının coşkuyla, halaylarla gerçekleştirdiği açılışa HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Pınar Aydınlar, Ülkü Çetinkaya, Hülya Güngör, Melike Arı ve Ayşe Fırtına Özen de katıldı. HDP'den İzmir'de kadınlara özel

  • Ege Postası
  • 21.04.2015 - 09:42
İZMİR - Halkların Demokratik Partisi İzmir’de kadınlar için özel bir seçim bürosu açtı. Konak Çimentepe Mahallesi’nde açılan kadın seçim bürosu aynı zamanda İzmir’de açılan ilk kadın seçim bürosu oldu. HDP İzmir İl Kadın Koordinasyonu’ndan yapılan açıklamada  kadın seçim bürolarının sayısının artırılacağını belirtildi. 
Konak Çimentepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen kadın seçim bürosu açılışına HDP İzmir 1. Bölge milletvekili adayları Pınar Aydınlar, Ülkü Çetinkaya, Hülya Güngör, Melike Arı ve Ayşe Fırtına Özen de katıldı.  HDP İzmir il Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da hazır bulunduğu açılışta seçim bürosunun HDP bayraklarıyla donatıldığı dikkat çekerken, katılımcıların rengarenk görüntüsü de HDP’nin tüm renkleri barındırdığının göstergesi oldu.



İl Eş Başkanı Dilek Aykan açılışta yaptığı konuşmada HDP’nin 8 Haziran sabahına barajı aşmış olarak gireceğini söylerken, milletvekili adayı Ayşe Fırtına Özen işçi, emekçi kadınlardan selam getirdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. “Mecliste kadınların işçilerin sesi olacağız. Bunun için de barajı aşmamız gerek” diyen Özen’den sonra milletvekili adayları Ülkü Çetinkaya. Hülya Güngör ve Melike Arı söz alarak kadın mücadelesinin önemine dikkat çektiler. Son olarak 1. Bölge milletvekili adayı Pınar Aydınlar söz aldı ve yeni yaşamı inşa için yola çıktıklarına vurgu yaptı. Aydınlar, zulme karşı direnerek bugünlere geldiklerini belirtti ve yüzde 10 barajını mutlaka aşacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Konak Çimentepe Kadın Seçim Bürosu, HDP’li kadınların alkışları, halayları ve zılgıtları eşliğinde açıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.