Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den Hakkari saldırısına açıklama!

HDP'den Hakkari saldırısına açıklama!

HDP: "Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz"

  • Ege Postası
  • 25.10.2014 - 23:22
HDP, "Kalıcı bir barış için, herkesi çözüm sürecine  katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların  çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan  kaçınmaya davet ediyoruz" görüşünü ifade etti. 
 
HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova'da  3 askerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve  kaygı konusudur" değerlendirmesi yapıldı. 

 
"Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden  çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir  döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz. Kaygılıyız çünkü bu gelişmelerin  Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru  sürükleyeceğini biliyoruz. Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek  için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine  katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların  çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan  kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki doğru ve gerekli adımlar atıldığında,  kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. Halkların  Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor,  yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır  diliyoruz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.