Dolar 32,5135
%-0.1
Euro 34,7838
%-0.24
Altın 2.427,060
%-0.13
Bist-100 9.713,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den Bahçeli hakkında suç duyurusu

HDP'den Bahçeli hakkında suç duyurusu

HDP İzmir İl eş Başkanı Cavit Uğur, 'Hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamalarıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bahçeli'nin o sözleri yargıya taşındı

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 15:34
İZMİR - HDP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İzmir'de yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen ama HDP'yi meclise taşıyan zavallılar. Yalılarda viski yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizler. HDP ile koalisyon kurun" sözlerini yargıya taşıdı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamalarıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Uğur, Bahçeli'nin HDP'ye oy veren 6 milyon seçmene yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle gerekli soruşturmanın yapılarak şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılması talepli fezleke hazırlanıp TBMM'ye bildirilmesi ve kamu davası açılmasını talep etti. Uğur, dilekçesinde şöyle dedi:



"Geçici hükümetin üyeleri başta olmak üzere ırkçı birçok odağın hedefinde olan partim en son Bahçeli'nin sözleri ile hedef haline getirilmiş, şahsım da dahil olmak üzere HDP'ye oy veren milyonlarca insan şerefsiz olarak itham edilmiştir. MHP'nin 3 Ağustos'ta gerçekleştirdiği genişletilmiş il istişare toplantısında şüpheli Devlet Bahçeli, 'Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler, şimdi HDP ile koalisyon kurun' diyerek HDP'ye oy veren seçmene açıkça hakaret etmiştir. Bahçeli'nin bu beyanı düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Şüphelinin siyasi kimliği, etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelinin fiili ve halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır."                           (Elif DEMİRCİ- DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.