Dolar 32,3409
%-0.06
Euro 34,8347
%0.12
Altın 2.378,760
%-0.75
Bist-100 10.263,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir'den OHAL açıklaması

HDP İzmir'den OHAL açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında OHAL'in ilan edilmesinin ardından yaşanan gözaltılarla ilgili açıklama yapıldı.

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 13:47

İl Eş Başkanı Muhafiz Güleryüz, "Ülkemizde devam eden darbe mekaniği 12 Eylül askeri darbesini kat kat aşar bir nitelik kazanmıştır. Hukuki gerekçelerden yoksun gerekçelerle başta yurtsever kurumlar olmak üzere tüm muhalif kesimleri susturmaya dönük bu girişimin karşısında sessiz kalmayacağız" dedi. 

HDP İl binasında yapılan basın açıklamasına, partinin İl Başkanı Muhafiz Güleryüz, parti yöneticileri ve üyeleri, bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını Eş Başkan Güleryüz yaptı. Güleryüz, "Ülkemizde devam eden darbe mekaniği 12 Eylül askeri darbesini katbekat aşar bir nitelik kazanmıştır. Ülke adeta karanlık bir kuyudan geçmekte. Tüm muhalif kesimler nefessiz bırakılmak istenmektedir. Bu çerçevede sosyalist parti ve kurumlara dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonlarını bir kez daha kınamak, tüm toplumu duyarlılığa davet etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. İzmir'de son 1 haftada tutuklama ve gözaltı sayısı 30'ları aştı. Tutuklama gerekçesiyle yapılan konular inanın komedi bile değil. Hukuki gerekçelerden yoksun gerekçelerle başta yurtsever kurumlar olmak üzere tüm muhalif kesimleri susturmaya dönük bu girişimin karşısında sessiz kalmayacağız. Gözaltıların derhal son bulmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.