Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelyalı denize açılıyor

Güzelyalı denize açılıyor

​Mustafa Kemal Sahil Bulvarı hattında, her biri 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda ahşap iskeleler kurmak için 425 gün sonra Ankara’dan beklediği onayı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki ay içerisinde yapım ihalesine çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yaz aylarının başında sahil bandında yapılacak 5 ayrı iskeleyi İzmirlilerin kullanımına sunacak.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 13:07
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kurulması planlanan 5 ayrı ahşap iskelenin yapımına resmen başlıyor. İzmir’in tarihi belleğinde yer etmiş ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na kurulacak 5 ayrı ahşap iskele için Ankara’dan beklediği onayı alan Büyükşehir Belediyesi, 13 Kasım 2014’te ihaleye çıkacak. İZMİRDENİZ Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmeyi amacıyla gerçekleştirilecek proje önümüzdeki yaz aylarında tamamlanacak.
 
 
PROJESİ HAZIR, YAPIMINA BAŞLANACAK
Kıyı Tasarım Projesi kapsamında önemli yer teşkil eden ve İzmirlilerin merakla beklediği projelerden bir tanesi olan Göztepe sahiline yapılacak eski tarihi ahşap iskeleler için süreç resmen başladı. İlki Göztepe ve Üçkuyular arasına, ikisi Karataş-Karantina bölgesine, diğer ikisi de Susuzdede önüne yerleştirilecek olan beş ahşap iskele için geçtiğimiz yıl proje ihalesine çıkan, ancak Ankara’daki onay sürecinin uzaması nedeniyle kriz yaşanan proje nihayet start alıyor.


 
ÖNÜMÜZDEKİ YAZA TAMAMLANACAK
İzmirdeniz Kıyı Tasarımı Projesi’yle Karataş’tan Üçkuyular’a kadar Göztepe sahiline yapacağı, ticari amacı olmayan 5 ahşap iskeleye 425 gün sonra onay gelmesiyle birlikte ihale hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13  Kasım 2014’te projenin yapım ihalesini gerçekleştirecek. Toplam 180 günde tamamlanması öngörülen iskeleler önümüzdeki yaz aylarının başlamasıyla birlikte İzmirlilerin kullanımına sunulacak.
 
ANKARA’DAN 425 GÜN ONAY BEKLEDİ
25 Haziran 2013 tarihinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi iskelelerin deniz üzeri kullanım iznini istedi. Resmi başvuruya yanıt gelmemesi üzerine, 28 Ocak 2014 tarihinde bu talebini yineleyen Büyükşehir Belediyesi 6 ay daha onay bekledi. Yaşanan onay sürecinin uzaması üzerine Ankara’ya giderek resmi temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylar içerisinde Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Göztepe sahiline yapılacak 5 tane ahşap iskelenin tahsisinin çıktığını duyurmuştu.
 
TOPLAM 500 METREKARE İSKELE
Kenntsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından üstlenilen projede, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda 5 ayrı iskele kurulacak. Toplamda 500 metrekareyi bulan iskelelerden ilki Göztepe ve Üçkuyular arasına, ikisi Karataş ve Karantina bölgesine  ve iki tanesi de Susuzdede kıyısına yapılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.