Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzellere sahilde paravanlı tecrit

Güzellere sahilde paravanlı tecrit

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde tatilcilerin denize girmek için kullandığı plaj, 'Miss Exclusive Of The World Uluslararası Güzellik Yarışması'na katılan güzeller için paravanla çevrildi. Vatandaşlar, "Sahiller halka açıktır. Nasıl kapatırsınız'" diye tepki gösterirken, otel yetkilileri "Güzellerin güvenliği için önlem aldık" diyerek kendilerini savundu.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 11:17
İZMİR-Bu yıl 5'inci kez düzenlenen Miss Exclusive Of The World Uluslararası Güzellik Yarışması'nın 13 Eylül'de Aliağa'da gerçekleştirilecek finalinde, 40 ülke güzeli Aliağa Etap Altınel Oteli'nde kampa girdi. Ancak güzellerin dışarıdan görünmemesi için, otelin önündeki plajın her iki tarafına boydan boya yerleştirilen paravanlar vatandaşın yürüyüş yolunu kapattığı gibi denize girilmesine de engel oldu. Otelin bulunduğu sahil şeridi ve kumsalın yüksek paravanlarla kuşatılmasına tepki gösteren tatilciler, Kıyı Kanunu'na aykırı davranıldığını ileri sürdü. 



BİSİKLETLİLERE DE ENGEL OLDU

Sahil şeridini ikiye bölen paravanlar bisiklet kullanan vatandaşları da zor durumda bıraktı. Yolu kullanamayan bisikletliler, ellerinde bisikletlerle merdiveni tırmanıp İzmir Çanakkale karayoluna çıkmak zorunda kaldı. Otel görevlileri, yaya geçidi ve kumsalı kaplayan paravanların güvenlik nedeniyle yapıldığını söyledi. Yasalara aykırı uygulamayı önce zabıtaya sonra polise bildiren vatandaşlar, çözüm için hiçbir çalışmanın yapılmadığını ve paravanların aynı şekilde kaldığını belirtti. 



BAZILARI HAREM- SELAMLIK SANIYOR

Her gün geçtiği yolda paravanlarla karşılaşınca şaşkınlığa uğradığını belirten Aliağalı Muammer Paleciç, durumu hem zabıta hem de polise bildirdiğini söyleyerek şöyle dedi:

"Zabıta ve emniyete oradan geçmek istediğimi ancak geçemediğimi söyledim. Ama maalesef duyarsız kaldılar. Motorla gelenler geçemeden geri döndü. Bisiklet sürmek isteyen vatandaşlar tenteden dolayı geçemeyince bisikletlerini eline alıp merdivenlerden çıkartmak zorunda kaldı. Görevliler, amacın güzellerin emniyetini sağlamak olduğunu söylemişler. Olayı bilmeyenler ise, otelin sahili harem- selamlık şeklinde çevirdiğini sanıyor."

BELEDİYE: FİLM ÇEKİMİ İÇİN YAPILDI  

Aliağa Belediyesi, Miss Exclusive of the World Dünya Güzellik Yarışması için gelen güzellerin kampa girdiği Etap Altınel Otel'in önündeki kumsalın paravanla kapatılmasına vatandaşların tepki göstermesi üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada, Etap Altınel Otel önünün Aliağa'nın tüm özelliklerini ortaya çıkarmayı hedefleyen tanıtım filmi için belediye tarafından kapatıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"13 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Miss Exclusive of the World Dünya Güzellik Yarışması için ilçemizde konaklayan yarışmacıların, ilçemizin tanıtımı için gerekli plaj çekimleri düşünülerek geçici olarak Etap Altınel Otel önü tarafımızca kapatılmıştır.  İlçemizin tüm özelliklerini ortaya çıkarmayı planladığımız tanıtım filmi için sizlerden de desteklerinizi ve anlayışınızı rica ederiz."

Facebook hesabından yapılan açıklamaya Aliağalılar sesiz kalmadı, yorumlarla uygulamayı eleştirdi.

 (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.