Dolar 32,2742
%0.1
Euro 34,8201
%0.06
Altın 2.435,190
%0.11
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'ye 'uzlaşı' adayı

Güzelbahçe'ye 'uzlaşı' adayı

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde belediye başkan aday adaylığı için ismi geçen Alpay Kandemir ve Mustafa Gürkan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın çağrısını dikkate alıp ortak listeyle seçime girmeyi kararlaştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşen ikili, Güzelbahçe için "Uzlaşı Adayı" modelini uygulayacaklarını, başkan aday adayının ise Alpay Kandemir olacağını açıkladı. Bayır, Genel Başkan ile görüştürdü

  • Ege Postası
  • 17.10.2018 - 15:27

Güzelbahçe Belediye Başkan aday adaylığı için CHP kulislerinde isimleri geçen Alpay Kandemir ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Mustafa Gürkan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın önerisi ile bir araya geldi. Tüm konularda uzlaşan ikili, ortak listeyle seçime girme kararı aldı. Başkan aday adayı ise Alpay Kandemir olacak.

Güzelbahçe'de oturan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın ikiliyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla da görüştürdüğü ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun iki aday adayına birlikte çalışma kültürüyle hareket edilmesi, dayanışma içerisinde olunması, kimsenin küstürülmemesi ve herkesin kucaklanması konusunda mesaj verdiği ifade edildi.

Uzlaşı adaylarından Mustafa Gürkan şunları söyledi: "CHP İzmir Milletvekili Sayın Tacettin Bayır'ın çağrısı ve çabalarıyla, diğer aday adaylarıyla bir araya geldik. Güzelbahçe'de umut olabilmek ve güçlü bir alternatif yaratmak amacıyla sayın Alpay Kandemir'i uzlaşı adayı olarak çıkarmaya karar verdik. Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başta olmak üzere genel merkez yöneticilerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, CHP'nin dürüst ve çalışkan milletvekili Tacettin Bayır'ın birleştirici, yapıcı ve pozitif rolü sayesinde, Güzelbahçe'de yapmış olduğumuz istişareler neticesinde bu 'uzlaşma' kararını almış bulunuyoruz."

AUDi'Yİ SATACAĞIZ

Gürkan, seçimi kazanırlarsa ilk iş olarak mevcut CHP'li Başkan Mustafa İnce'nin Audi marka lüks makam aracını satıp yerine daha tasarruflu bir araç alacaklarını söyledi. Belediye varlıklarının kullanımında Güzelbahçe halkının yararını temel gösterge olarak ele alacaklarını dile getiren Gürkan, "Belediye çalışanlarında liyakata, yetenek ve mesleki birikime özen gösterilecektir. Belediye çalışanları görev tanımları dışında, herhangi bir faaliyete sürüklenmeyecek, siyasi çalışmalarda taraf olmaya zorlanmayacaktır. Hiçbir belediye çalışanı, siyasi tercihlerinden dolayı tuvalet temizliğine sürülmeyecektir" dedi.

Uzlaşı adayları, yarın saat 16.00'da CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'na başvurularını yapacak.

Alpay Kandemir kimdir

1967 yılında balıkçı bir ailenin çocuğu olarak Güzelbahçe'de doğan Kandemir, yerel yönetimler üzerine üniversite eğitimi almıştır. Güzelbahçe Belediye Spor'un 9,5 yıl başkanlığını yapan Kandemir, 2 dönemdir Güzelbahçe belediye meclis üyeliği görevini sürdürmektedir. Bir çok sivil toplum kuruluşuna üyeliği bulunan Kandemir, İzmir Ticaret Odasına da kayıtlıdır. Ticaretle meşgul olan Kandemir, Güzelbahçe Limanındaki Gemi Restoranın 25 yıldır işletmeciliğini yürütmektedir. Evli ve 2 kız çocuğu bulunan Kandemir, iyi derecede ingilizce bilmektedir.

Mustafa Gürkan kimdir

1970 karadeniz doğumlu olan Gürkan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde eğitim almıştır.

Üniversite yıllarında sosyalist fikirlerle tanışan Gürkan, öğrenci derneğinde özerk demokratik üniverste mücadelesiyle başlayan siyasi hayatına, Madenci Direnişleri ve Cumhuriyet Mitingleriyle devam etmiştir. İnsan hakları konusunda bir çok çalışmaya katılmıştır. Bölgesel bir gazete köşe yazarlığı da yapan Gürkan, siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partis’inde devam eden Gürkan, bir çok demokratik kitle örgütünde görev almıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Eşgüdüm başkanlığını sürdüren Gürkan, İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İşadamı olan ve uzun yıllardır Uluslararası ticaretle uğraşan Gürkan, yönettiği 3 şirkette 50’den fazla kişi istihdam edilmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.