Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de Japon Sakura rüzgarı esti

Güzelbahçe’de Japon Sakura rüzgarı esti

İzmir Japon Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Güzelbahçe Belediyesi ile Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği(JİKAD) işbirliğiyle Güzelbahçe’de Japon Sakura rüzgarı esti.

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 10:15
İZMİR- 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Japon Sakura Esintisi’nin ilk etkinliği Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Etkinlik kapsamında ilk olarak Japon yazı sanatı kaligrafi ile Japon el sanatları atölye çalışmaları ve Japon Kültür Tarihi’nin Satır Başları Kitabı’nın tanıtımı yapıldı. Etkinliğe 7’den 70’e çok sayıda Güzelbahçeli ilgi gösterdi.

Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ve belediye meclis üyeleri de etkinliğe katıldı, Japon yazı sanatı kaligrafi uygulaması yaptı.Daha sonra Tuncel Kurtiz Sahnesi’nde Koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve üç öğrencisinden oluşan Japon Müzik Topluluğu,aralarında “Katibim” ve “Akasya” gibi Türkçe parçaların da yer aldığı çok sayıda Japon ezgilerini seslendirdi.Japon enstrümanı Koto'nun sesine Türk müziğinin geleneksel enstrümanı kanun ile Türk sanatçı Erol Gönüldaş eşlik etti. Gecenin sonunda sanatçılara çiçek verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.