Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012-2013 yılı mezunları, Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen ‘Mezuniyet Töreni’yle uğurlandı.     Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşare Aktaş Arnas, Güzel Sanatlar Fakültesi...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 17:41
Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012-2013 yılı mezunları, Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen ‘Mezuniyet Töreni’yle uğurlandı.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşare Aktaş Arnas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz, birçok öğretim görevlisi ve öğrenci aileleri mezunları bu önemli günlerinde yalnız bırakmadı.

    Tören öncesinde mezunların yılsonu sergisi açıldı. Sergide, seramik, tekstil, iç mimarlık ve grafik bölümlerini bitiren öğrencilerinin hazırladığı eserler yer aldı. Konuklar, Konservatuvar Fakültesi öğrencilerinin sunduğu keman dinletisi eşliğinde sergiyi gezdi.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz, öğrencilerin çeşitli akımlar ve ekoller öğrenerek örnekler aldıklarını belirtti. Mezunlara seslenen Yılmaz, “Özgün ürünler vermeniz için daha çok çalışmalısınız. Unutmayınız ki, gerçek sanatçı; özgün ve özgür düşünceyi kendi yorumuyla ifade edendir. İçinde yaşadığımız toplum, sosyal ve doğal çevre, mesleki faaliyetlerinizde ilham kaynağınız olacaktır.“ dedi.

    Mezuniyet töreninde kısa bir teşekkür konuşması yapan fakülte birincisi Seramik Bölümü Öğrencisi Hatice Kazancı, “Hocalarımıza ve bizden desteklerini esirgemeyen ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Çağdaş, vizyonu geniş, ülkemiz için çalışan gençler olarak meslek hayatımıza devam edeceğimizi temenni ediyorum.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşare Aktaş Arnas ve Dekan Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz, ödül ve başarı belgelerini verdi. Mezuniyet töreninde mezunlara diplomaların dağıtımı öncesi, Çukurova Üniversitesi Öğretim elemanları, öğrenciler, mezunlar ve farklı meslek dallarında çalışan insanların bir araya gelmesiyle oluşan, Adana’nın ilk amatör çoksesli korosu olma özelliğini taşıyan 'Çokfonik' koro sahne aldı. Öğretim Görevlisi Oğuz Öztürk’ ün yönetimindeki koro, 6 farklı eser seslendirdi.

    Tören, fakülte birincisi Hatice Kazancı’nın yaş kütüğüne plaket çakması, mezunların kep atmalarıyla son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.