Dolar 32,4141
%0.11
Euro 34,5942
%0.02
Altın 2.384,480
%0.18
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven timleri esrar satıcıları ve hırsızlara göz açtırmadı

Güven timleri esrar satıcıları ve hırsızlara göz açtırmadı

Şehrin muhtelif yerlerinde kendilerini kamufle ederek suç ve suç unsurlarına karşı çalışma yapan Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Güven Timleri, esrar satıcıları ve hırsızlara göz açtırmıyor.    Torbacı...

  • Ege Postası
  • 19.12.2013 - 13:07
Şehrin muhtelif yerlerinde kendilerini kamufle ederek suç ve suç unsurlarına karşı çalışma yapan
Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Güven Timleri, esrar satıcıları ve hırsızlara göz açtırmıyor.

    Torbacı olarak nitelendirilen şahısların parklar ve metruk alanlarda satış yaparak gençleri ve çocukları zehirledikleri ihbarını alan güven timleri Meydan Mahallesi'nde durumundan şüphelenilerek durdurulan Ö.M. isimli şahsı yakaladı. Yakalanan şahsın poşetinden satışa hazır halde 566 gram olan esrar maddesi bulundu. Satışa hazır esrar maddesi ile yakalanan şahıs adli mercilere sevk edildi.

    DOLANDIRICI VE HIRSIZLAR VATANDAŞIN İYİ NİYETİNDEN FAYDALANIYORLAR

    Değişik meslek grupları adı altında vatandaşların evlerine giderek yardım toplama, fala bakma veya anket çalışmaları yapma gibi bahanelerle konuşmalar yapan daha sonra da ev veya işyerlerinden hırsızlıklar yapan şahısların olduğu ihbarını alan güven timleri mahallelerde çalışma başlattı.

    Mahallelerinde yabancı ve şüpheli şahısları gören ve 155 Polis telefonunu arayıp bilgi veren vatandaşlardan alınan bilgileri titizlikle inceleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri 4 adrese yaptıkları eş zamanlı baskınlarda 8 kişiyi gözaltına aldı.

    Şahıslarla yapılan görüşmeler sonucunda ev ve işyerlerinden çaldıkları eşyaları sattıkları belirlendi.
Belirttikleri işyerlerinden eşyalar alınarak vatandaşlara teslim edildi. Şahısların son 3 hafta içerisinde il genelinde 5 ev ve 4 işyerinden hırsızlık yaptıkları, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalına ait sulama kanal malzemelerini, 2 adet motosiklet çaldıkları ayrıca vatandaşların iyi niyetlerini kullanarak para topladıkları tespit edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.