Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven, gençleri direniş alanlarında dinledi

Güven, gençleri direniş alanlarında dinledi

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hem İstanbul Taksim’de hem de İzmir Kordon’daki direniş çadır alanlarını ziyaret ederek gençlerle buluştu. Taksim’de ağaçların yok olmasına direnenlerle başlayıp AKP hükümetinin özgürlüklere saldıran politikalarını eleştirmeye dönüşen ve Gezi Parkı direnişi olarak hafızalara kazınan olaylarda hükümetin artık daha da gecikmeden gençlerin tepkisini dikkate alması gerektiğini belirtti. Güven, “Taksim’de bir kıvılcım ateşi ile başlayan eylemlerin dalga dalga tüm Türkiye’ye hatta dünyaya yayıldığını görüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 10:21
HEDEFLERİNDE AKP İKTİDARI VAR
İstanbul Taksim’de bir gün geçiren Güven, gençleri dinleme ve onların ne mesaj vermek istediklerini anlama olanağı buldu. “Bıçağın artık kemiğe dayandığı, halkın, Tayyip Erdoğan iktidarına tahammülünün kalmadığı anlaşılmıştır; Taksim’de, görülmemiş bir direnişle Tayyip Erdoğan’a ‘Yeter artık, bu ülkenin gerçek sahibi bizleriz’ diyor. Bu direniş, sürekli artan baskılara, sömürüye, özgürlüğün daraltılmasına, kendilerinin yok sayılmasına, yaşamına müdahaleye dur mesajı içeriyor. ‘Taksim gezi parkı direnişi’ sadece bir çevreci direnişi değildir. Anlamazdan gelseler de Bardağı taşıran son damla ’ya yetti artık mesajıdır.” dedi.

MEYDANLAR ARTIK HALKINDIR
“Halk, özellikle de yarınlarımız olan gençlik, direnişi ile siyasi arenaya inmiştir” diyen Güven, “Yurt genelinde olduğu gibi, Hem Taksim’de hem de İzmir Gündoğdu’da günlerdir çadırlarda direnen ve apolitik olarak değerlendirilen gençliğin, şiddet ile bastırılmaya çalışılan, sokak sokak meydan meydan şehir şehir yayılan direnişi, aslında politikanın kendisidir. Gençliğin bu direnişi, AKP iktidarının açık, gizli tüm hesap ve politikalarını su üstüne çıkartarak tartıştırıyorsa bundan daha ileri, daha büyük ve daha etkin bir politika olamaz” şeklinde açıklama yaptı. Güven şöyle devam etti: “Gençler, bireysel yaşam özgürlüğüne müdahale edilmemesi talebini savundular ve yok edildi zannedilen dayanışma kültürünü bu çadır alanlarında yeniden ve en güzel haliyle yeşertmeyi başardılar.
Gündoğdu’da çadırları da ziyaret eden Güven, bir köşede tiyatro gösterisini, bir başka köşede orkestrayı izledi. Bir başka yerde sokak hayvan hakları anlatılırken diğer tarafta da bir grup genç ücretsiz eğitim haklarının verilmesini, bir başka alanda da adalet isteklerinin dile getirildiğini izledi. Taksim’den doğan kıvılcımın yalnızca doğanın yağmalanmasına karşı değil, kendi gelecekleri, özgürlükleri, eğitimleri, iş güvenceleri ve ücretleri için parladığını gördüğünü belirten Güven, “gençlerin, artık Barış, Demokrasi, Eşitlik ile Doğadan, Emekten yana bir yönetim şekli istediklerini” söyledi. Gençlerin ve halkın çadır kurduğu, halay çektiği, şarkı söylediği, kuşların ve hayvanların özgürce dolaştığı meydanlar, sokaklar ve parklar halkın olacaktır ve böyle de kalması gereklidir” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.