Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den örgüt adına söz: ‘95’incisini iktidarda kutlayacağız’

Güven'den örgüt adına söz: ‘95’incisini iktidarda kutlayacağız’

CHP İzmir İl Örgütü Cumhuriyet Bayramını İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeli önünde coşkuyla kutladı. İl Başkanı Asuman Ali Güven “Bu yıl 94’üncüsünü. Muhalefette kutluyoruz, 95’incisinde iktidar oalrak kutlayacağız bunu görüyorum” dedi.  Güven'den örgüt adına söz:

  • Ege Postası
  • 29.10.2017 - 16:07

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı'nın organize ettiği Cumhuriyet Bayramı kutlaması Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile parti yöneticilerinin katıldığı törende partililerde coşkuyla yer aldı. İzmir’de törene katılanlar Cumhuriyet kazanımlarını sonsuza kadar yaşatma sözünü verdiklerini söyledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında “Bugün sizlere Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajını getirdim. Bu anlamlı günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da selamlıyor, hepinize selamlarını iletiyor. Bugün İzmir farkını gösterdi. Biraz önce burada Cumhuriyetimiz için danlarla, marşlarla, hep birlikte kutlama yaptık devam ediyoruz. Kadınlarımız erkeklerimizle büyük coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet bayram demek. Cumhuriyet bir kelime amabir çok şeyi ifade ediyor. Cumhuriyet kurtuluş, zafer demek. Zenginlik, büyümek, refah demek… Çağdaşlık demek. Kültür-sanat, bilim, kadın, erkek eşitlik demek. Barış, kardeşlik, özgür düşünce, üretmek demek. O kadar çok şey demek ki. Bugün bu kavramları hedef alan, ben diyenlere karşı, bizler, biz diyeceğiz. Tüm bu değerleri bize hediye eden Bşta Mustafa Kemal Atatürk ve silh arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi

“GÜR BİR SESLE SÖZ VERİYORUZ”

CHP’nin karşısında olduğu iktidarın farklı anlamlar içerdiğini dile getiren Akatlı “Bugün karşısında olduğumuz zihniyet; karanlık, aydınlanma karşıtı, yolsuzluk, rant, yalan dolan demek olan bir iktidar. Ötekilerştiren Kandan, Candan ayrıştıran bir iktidar. Hepimizin sözü bir, biz dediğimiz için aydınlığı geleceğe taşıyacağımız için gür bir sesle söz veriyoruz. Cumhuriyetimiz Ulu Önder Atatürk’ün  armağanı aydınlık  geleceğimizdir asla vazgeçmeyiz. Cumhuriyet, barış, eşitlik demektir asla cumhuriyetimizden vazgeçmeyiz. Cumhuriyetin bize verdiği değerlerle el ele hodri meydan diyoruz. İnanan herkesin inancını, düşünenlerin düşüncelerini ifade edebildiği, huzur içinde bilim çağdaşlıkla gelişen, üretimle büyüyen dış ülkelere dahi barış getiren bir Türkiye için hepnizi cumhuriyetin ışığıyla selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Cumhuriyet bayramı” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali güven ise Önceki günlerde yaptğı seyahatlerde gördüğü coşkuyu  törene katılan İzmirlilerle paylaştı. Başkan Güven Yerel seçimde İzmir’i başarılıkılmanın tüm Türkiye genelinde başarılı hale getirmek için önemli olduğunu belirterek Hodri meydan dedi. İl Başkanı Güven “Bugün 94’üncüsünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı yine Ana muhalefet partisi olarak geçiriyoruz. Dün Diyarbakırdaydım. Orada da gördüm. Biz inşallah bir dahaki dönem 95’inci cumhuriyet bayramımızın kutlama törenini CHP iktidarında yapacağız. Bunu ben istiyorum, görüyorum. Diyarbakır’da da İzmir’de de,  Aydın’da da, Manisa’da da,Trabzon’da,  Adana’da da gördüm. Sık seyahat ettim bu aralar. Bu yerlerde artık CHP’nin iktidara yürüdüğünü gördüm sizinle bu duygumu, düşüncemi paylaşıyorum” dedi.

“8 İLÇEYİ İSTİYORUZ, HODRİ MEYDAN”

Cumhuriyet kazanımlarının yeniden hayata geçirilmeisnin CHP iktidarında göreceklerini ifade eden Başkan Güven “İnşallah  CHP halkın iktidarını kuracaktır. Cumhuriyet değerlerimizin bize Atatürk’ün emanet ettiği şekliyle hayata geçmesini bu ülkenin cumhuriyetle, toplumumuzun kavuşmasını, değerlerin hayata geçirişmesinigeçirilmesini inşallaha CHP İktidarında göreceğiz. Sorumluluğumuz CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır. Şükür İzmir’de önemli payla iktidarız ama bu yetmez, 8 ilçeyi de istiyoruz. Bu bayrağı dikeceğiz. Bu bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Genel Başkanımız hodri meydan dedi. Biz de hodri meydan diyoruz” diye konuştu.

Yerelde ve Genel seçimlede iktidarın yolunu birlik ve kardeşliğin açacağını ifade eden Başkan Güven şöyle devam etti: Hakın onayıyla iktidar olanlar ister genelde ister yerelde ancak halkın oylarıyla giderler. Bu hukuk devletinin temel anlayışıdır. Ama bugün siyasi iktidar başbakanı, belediye başkanlarını azad edebiliyor.  Görevine son verebiliyor. Böyle bir cumhuriyet, demokrasi hukuk devleti olur mu'Doğuda, gneydoğuda görevden alıp kayyum atıyor. Böyle de çifte standart uyguluyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. Hodri meydan gücün yetiyorsa, kendine güveniyorsan yerel seçimleri yapalım. İzmir’de 30 artı 1 yapma sözünü hep birlikte veriyoruz. Biz inanıyoruz ki ilk yapılacak yerel seçimde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm büyük kentleri. CHP’li belediye başkanlarımız kazanacak.  İzmir Türkiye’nin göz bebeği, bu görev ve sorumluluğun bilinciyle davranmaktadır. Sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye karşı sorumluluğumuz var. Bu yapılacak yerel seçimlere kadar birlik beraberliğimizi dostluğumuzu, kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı güçlendirmek zorundayız. Cumhuriyet değerlerini özümsemiş bir arkadaşımızı Cumhuriyet değerlerini yeniden uygulamaya geçirecek bir arkadaşımızı Cumhur başkanı yapmak için çalışacak ekipleir seçeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını hep birlikte seçeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı, sorumluluğu, halkın beklediği budur”.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.