Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: Yasalar korkuların üzerine çıkarılıyor

Güven: Yasalar korkuların üzerine çıkarılıyor

CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Aday Adayı Prof. Dr. Hülya Güven, AKP zarar görür diye yuvadaki kız çocuklarını 1 yıl fuhuşa zorlayan ve yine AKP zarar görür düşüncesiyle yolsuzlukları 8 Haziran’dan sonra açıklayacağım diyen zihniyetin, bu kez de ‘çorba’ yasa ile internet yasağını meşrulaştırdığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 12:11
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Aday Adayı Prof. Dr. Hülya Güven, 46 sıra numarasıyla girdiği önseçim çalışmalarına çeşitli ilçelerdeki sivil toplum örgütleri ziyaretleri ve üye buluşmaları ile devam etti. Önseçime saatler kala çalışmalarını sürdüren Güven, tüm örgütü saran önseçim heyecanının doruk noktaya çıktığını belirtti. Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği üyeleri; Menderes’te İzmir Konyalılar Derneği, İzmir Ilgınlılar Derneği, Karabağlar Erenler Derneği, Anadolu Üniversitesi Mezunlar Derneği temsilcileri ile buluşan Güven, 4 yıldır sivil toplum kuruluşlarıyla alış veriş halinde özenle yürüttüğü çalışmaları anlattı; yeni dönemde CHP iktidarında bu çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.


‘GENÇ NESİL BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR’
CHP İzmir İl Kadın Kolları yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen Güven, Torbalı’da Aslanlar, Taşkesik ve Korucuk köylerinde üyelerle buluştu. Balçova İlçe Örgütünün düzenlediği aday adayı tanıtım toplantısına katıldı. Buca Kuruçeşme kahve toplantısında üyelerle gündemi konuştu. Torba Yasa içinde TBMM'den geçirilerek Başbakan ve bakanlara istedikleri internet sitesini kapatma yetkisi veren internet yasasını eleştiren ve korkuların üzerine çıkarıldığını dile getiren Güven şunları söyledi: “CHP'nin daha önce Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü ve iptal edilen yasa yeniden çıkarıldı. Haberleşme özgürlüğünü kısıtlayan, özellikle sosyal medyayı kullanan genç nesli baskı altına almak isteyen bir yasa. AKP zarar görür diye Taksim Rehabilitasyon Merkezindeki skandala ihbara rağmen teknik takip yapılıyor diyerek  kız çocuklarını 1 yıl daha fuhuşa zorlayan, yine hükümet zarar görür diye yolsuzlukları 8 Haziran’dan sonra açıklayacağım diyen AKP zihniyeti bu kez ‘çorba’ yasa ile internet yasağını meşrulaştırdı. Hiçbir demokrasiye sığmayan bu yasaları ya da söylemleri asla kabul etmiyoruz. Grup Başkan Vekilimiz CHP olarak internet yasasının yeniden Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını açıkladı. CHP iktidarında tüm bunların son bulacağını ve hesabının sorulacağını unutmayın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.