Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: 'Eğitimden soğutan sistem...'

Güven: 'Eğitimden soğutan sistem...'

CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hülya Güven, Milli Eğitim verilerine göre 2 yılda 400 bin öğrencinin okulu bıraktığını, okul bırakmada Avrupa şampiyonu olduğumuzu belirterek, “4+4+4 sistemi ve deneme tahtasına dönen eğitim sistemi çocuklarımızı eğitimden soğutuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 15:58
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hülya Güven, 46 sıra numarası ile girdiği önseçimin çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam ediyor. Selçuk ve Çeşme ilçe örgütlerini ziyaret eden Güven, Gültepe ve Karabağlar’da üyelerle samimi sohbetlerde buluştu. Karabağlar Yurtoğlu Mahallesinde kendisiyle aynı soyadı taşıyan kalabalık Güven ailesinin evine konuk olan CHP’li Güven, ailenin küçük büyük tüm fertleriyle eğitim ve işsizlik sorunlarını tartışma imkanı buldu. Güven uzun bir mesaiyi de kadınlara ayırdı. Önce Balçova Kadın kollarının düzenlediği eğitime destek kermesine katıldı ardından KA.DER İzmir Şubesinin kadın aday adaylarını tanıttığı toplantıda kendini anlattı. Aynı günün akşamında ise Gaziemir ilçe örgütünün şölen havasında gerçekleşen aday adayı tanıtım toplantısına katıldı. Güven bir gününü de derneklere ayırdı. Buca’daki Alevi Gençlik Derneği, Hanak İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Afyon Balçıkhisarlılar Derneği’ni ziyaret eden Güven, çalışmalarını anlattığı, dertlerini dinlediği dernek üyelerine teşekkür etti; sıcak karşılamaların enerjisini daha da artırdığını söyledi.

KIZ ÇOCUKLARINDA OKULU BIRAKMA ORANI DAHA YÜKSEK
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hülya Güven, gündeme dair yaptığı açıklamalarda bu kez eğitimi ele aldı, çarpıcı bilgiler paylaştı. Güven, okulu yarıda bırakma rakamlarının son bir yılda bile yüzde 35 artış gösterdiğini, 2 yılda 400 bin öğrencinin okulu yarıda bıraktığını söyledi. Güven, “Avrupa Komisyonu’nun raporuna göre kız çocuklarının yüzde 40’ının liseye ulaşamadan eğitimi terk ettiği ortaya çıktı. Erkek öğrencilerde ise yüzde 35 olan eğitim bırakma oranıyla Türkiye Avrupa’yı 4’e katladı ve birinci oldu. Raporda ‘Türkiye’nin erken terkin üstesinden gelecek etkili bir stratejisi bulunmadığı, hiçbir önlem alınmadığı da yer alıyor” dedi.



BAŞARIMIZ DEĞİL, TERK ORANIMIZ AVRUPA BİRİNCİSİ!

Rakamların ürkütücü boyuta erişmesinin deneme tahtasına dönen eğitim sisteminin ve zaten amacın kız çocuklarını eve kapatmak olan 4+4+4 sisteminin sonucu olduğunu belirten Güven, “4+4+4 eğitim sistemi şu anda yürümüyor. Bu sistemin kız çocuklarının okula devam oranını azaltacağını defalarca dile getirdik, sisteme karşı çıktık. Mille Eğitim Bakanlığı yaptıklarıyla övünsün çünkü eğitim başarımızla değil okul terk etme oranımızla Avrupa birincisiyiz! Bu utanç hepimizin, bu yüzden artık kendimize gelmeli ve geleceğimizi AKP’nin politikalarından kurtarmalıyız. Bu sistemler çocuklarımızı eğitimden soğutuyor. CHP olarak akılcı, bilimsel, çağdaş eğitim sistemlerini eğitim camiasının tüm paydaşlarının görüşünü alarak hazırladık. Bunları uygulayarak geleceğimizi kurtaracak, bu utancı temizleyeceğiz” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.