Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: CHP iktidarında ülkemizde yoksul kalmayacak

Güven: CHP iktidarında ülkemizde yoksul kalmayacak

'Hiçbir hanenin geliri 720 liranın altında olmayacak'

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 10:12
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Aile Sigortası uygulamasıyla hiçbir hanenin gelirinin aylık 720 liranın altında olmayacağını belirterek, “CHP, Yoksulu olmayan bir Türkiye için çalışıyor” dedi. Güven, yaptığı ziyaretlerde CHP'nin seçim beyannamesini anlattı. Aynı gün, Ege Bölgesi Bayburt Derneklerinin düzenlemiş olduğu 23. Geleneksel Herfene Şöleni, İzmir Iğdır Dernekler Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu geleneksel birlik, beraberlik ve dayanışma etkinliği ve Gülbahçe'de Hasibe teyzenin evine misafir olan CHP'li Güven, CHP seçim beyannamesinin özellikle ailelerin ekonomilerini güçlendiren maddelerini anlattı.
'SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ'
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi biz CHP olarak hazırız. Programlarımız, kadrolarımız hazır. Ülkeye, milletin çok özlediği, ekonomik refahı, eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği, beraberliği getirmeye geliyoruz” dedi. Aile Sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımların iki katına çıkacağını belirten Güven, “17 milyon yoksula sosyal destek verilecek. Bu uygulama sayesinde hiçbir hanenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak. İhtiyacı olan  aileler, 720 liranın yanı sıra, bir defalık değil, her ay düzenli olarak, ailedeki hamile kadın için 240 TL gebelik desteği, 0-3 yaş arasındaki çocuklar için 240 lira beslenme ve çocuk bezi desteği, 3-5 yaş arası çocuklar için 400 lira kreş desteği, 6-18 yaş arası çocuklar için 240 lira eğitim desteği, 18-20 yaş arası gençler için 240 lira üniversiteye hazırlık desteği, askerdeki gençler için 360 lira askerlik desteği, 65 yaş üzerindekiler için 300 lira yaşlılık desteği, engelliler için 400-600 lira arası engellilik desteği alacak” diye açıklama yaptı.


'ÖDEMELER KADININ HESABINA YATIRILACAK'

Aile Sigortası ödemelerinin doğrudan ailenin kadınının banka hesabına yapılacağını da hatırlatan Güven şunları söyledi: “Her zaman söylediğimiz gibi bugün artık kendi seçim beyannamemizin ne kadar 'sosyal devlet' şartlarını taşıdığını anlatmak için sosyal yardımların önemine vurgu yapıyoruz. Sosyal yardımlar, vatandaşa bahşetmek, lütfetmek olarak değil, 'sosyal devlet' olmanın gereğinden doğan bir hak olarak yapılacak. Bu hak, bugün olduğu gibi iktidar yanlıları kollanarak değil, herkese eşit olarak verilecek”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.