Dolar 32,5205
%0.26
Euro 34,8797
%0.4
Altın 2.443,090
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürsel Tekin’den İzmir çalışmalarına destek

Gürsel Tekin’den İzmir çalışmalarına destek

Partisinin seçim çalışmalarına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e destek olmak için seçim otobüsüyle İzmir’e gelen CHP Genel eski Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün Torbalı ve Menderes’te olacak. Partisinin seçim kaybettiği ilçelerdeki seçim çalışmalarına katılacak olan Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret ettikten sonra yola çıktı. Tekin, burada gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Gürsel Tekin’den Soyer'in kampanyasına destek

  • Ege Postası
  • 06.03.2019 - 11:56

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Eski Genel Sekreter Gürsel Tekin, ekibiyle birlikte İzmir’e geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret eden Gürsel  Tekin, yerel seçimlerin bekaa sorunu olarak lanse edilmesini sert bir dille eleştirdi.

Seçim otobüsüyle birlikte İzmir’e gelen Gürsel Tekin, bugün partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile birlikte Torbalı ve Menderes’teki programlara katılacak.

MERKEZDE DEĞİL ZAYIF OLDUĞUMUZ İLÇELERE GİDECEĞİZ

Başta Tunç Soyer olmak üzere partisinin tüm ilçe belediye başkan adaylarına başarı dileğinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İzmir’de başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Umut ediyorum büyük olasılıkla tıpkı bir önceki 2009 seçimlerinde olduğu gibi bütün ilçeleri kazanmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Bugün Torbalı ve Menderes’te olacağız.  İzmir’den ziyade zayıf olduğumuz ilçelere gideceğiz” açıklamasını yaptı.

BUGÜN KIRGINLIK VE DARGINLIK GÜNÜ DEĞİLDİR

Aday belirleme sürecinde yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle oluşan kırgınlık ve küskünlüklerin sürdürülmesinin zamanı olmadığını, zamanı geldiğinde parti içinde eleştiri-özeleştiri mekanizmasının işletileceğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bizim seçmenimiz ayçiçeği gibidir.  Zaman zaman kırgın ve küskün olur. Bu son derece doğaldır. Eleştiri ve özeleştiri mekanizmasının işlediği tek partiyiz. Suya sabuna dokunmazsan kirli kalırsın. Suya da sabuna da dokunacaksın ki temiz kalasın. Hiçbir şey olmamış gibi davranmayacağız. 80 öncesine bakın. Türkiye’de bütün siyasi partiler için ön seçim zorunluluğu vardı. Milletin tek vekili muhtar. Bu anlayışı değiştirmediğimiz sürece iç mekanizmadaki sıkıntı bitmez. CHP’nin iç tartışmaları bitmiştir, öz eleştiri ve eleştiri mekanizmasını işleteceğiz. Bugün kırgınlık ve dargınlık günü değildir” dedi.

İHANETİN DANİSKASI İSTANBUL’DA VAR ANCAK İZMİR’DE YOK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul’da gerçekleştirdiği mitingte İzmir’i göstererek eleştirmesini de sert tepki veren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Sayın Erdoğan’a İzmir ve İstanbul hava haritasını göndereyim. İhanetin daniskası İstanbul’da var ama İzmir’de yok. İzmir en çok göç alan şehir. AKP’nin yönettiği iki şehir, İstanbul ve Ankara’dan. Cumhurbaşkanı bir gün merak etti m? Neden buraya gidiyor bu göç' İzmir huzur şehri, yaşanabilir bir kent. Doğası ve özgürlükleriyle. İzmir’e söyleyebilecekleri bir tek cümle yok. AKP’nin yönettiği belediyelerle ilgili size öyle hikayeler anlatırım ki saatlerinizi alır. İstanbul’daki dikey yapılaşmaları CHP yaratmış gibi sayın Erdoğan da Yıldırım da dikey yapılaşma olmayacak diyor. 76 yandaş işadamına yarattıkları rant 40 milyar dolar. İzmir’de böyle bir şey gösterebilir m? İzmir’deki ucube binaların altında çevre bakanlığının imzası var” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SUÇU NEYDİ'

Gürsel Tekin’in değindiği bir konu ise Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının YSK tarafından düşürülmesi hakkında oldu. Tekin, duruma tepki göstererek, “Sayın belediye başkanımızın suçu neydi. Düşüncesini ifade etti diye ceza alabilir m? Bu ülkeyi soyanların hiçbiri ceza almadı. Bugüne kadar hırsızlıktan, arsızlıktan dolayı yargılanan birini gördünüz mü'” diye sordu.

ÇORUM, ARDAHAN, MARDİN BEKAA MESELESİ DEĞİL ANCAK ANKARA-İSTANBUL BEKA MESELESİ, NEDEN'

Gürsel Tekin, Başkanlık Sistemi’nin yerel seçimler vasıtasıyla seçmene kabul ettirilmesi için kullanılmak istendiğini vurgulayarak, “Bu yerel seçimin bu noktaya gelmesinin, bekaa meselesine dönüşmesinin iki temel nedeni var. Biri; hepimizin bildiği önümüze dayatılan Başkanlık Sistemi ile ilgili. Kabul görmedi yerel seçimlerde acaba buradan bir vize alabilir miyi? Bu ucube sistemin devam edip etmemesi noktasında karar verecek vatandaşlar. Zam, zulüm, zindandan başka size verecekleri bir şey yok. Cennet vaat edenlerin bugün size cehennemi nasıl dayattığını da görebilirsiniz. Niçin bekaa meselesi olsu? Çorum, Ardahan, Mardin bekaa meselesi değil. Ankara ve İstanbul olunca bekaa meselesi oluyor. Nede? Bu sistem devam etsin etmesin kaygısı olduğu için. Bunların tamamı safsata. Bırakın vatandaşlarımız tercihlerini en iyi şekilde kullansın” çağrısında bulundu.

CENNET VE CEHENNEM VAAT EDENLERE KARŞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ BİR AÇIKLAMASINI DUYMUŞ DEĞİLİZ

“Bir yerel seçim arefesindeyiz. Doğrusu yerel seçime mi gidiyoruz neye doğru gittiğimizi kestirmek mümkün değil. Bugüne kadar YSK’nın da herhangi bir ikazının olmaması da enteresan. Devletin kurumları olumsuzluklara karşı çıkmak için vardır. Urfa milletvekilinin daha önce Sivas milletvekilinin en kutsal değerlerimizi kullanarak cennet ve cehennem vaatlerine Diyanet İşleri Başkanının bir açıklamasını duymuş değiliz” diyen CHP’li Milletvekili Gürsel Tekin, “Bereket versin ki vatandaş sağduyulu. Herkesin aklını başına toplaması lazım. Bırakın vatandaşlar sağlıklı şekilde tercihini kullansın. 16 yıl bize cennet vaat edenler günün sonunda cehennem vaat etmekten vazgeçsinler. Bundan sonra bu iktidarın size verebileceği bir şey yok” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMDEN HEMEN SONRA YENİ BİR YEREL YÖNETİM YASASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in üzerinde durduğu bir konu da yerel seçimlerden hemen sonra yeni bir yerel yönetim yasası için yapacakları girişim hakkında oldu. Tekin, hem yeni bir Yerel Yönetimler Yasası hem de Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi için çaba göstereceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“İnşallah bu seçimden sonra bütün siyasi partiler bir araya gelerek Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirir. İlk kez Cumhurbaşkanının ağzından şeffaf ve hesap verilebilir olacağız dediğini duyduk. Olur iseniz yerel seçimi yerel geçim haline dönüştürmemiz olursunuz. Yeni bir yerel yönetim yasası için çalışacağız seçimden hemen sonra. Şeffaflığı hayata geçirirsek bu sorunların hiçbiri olmaz. Vatandaş da sandığa küsmez. Kural getirip Siyasi Partiler Yasası’nı değiştireceksiniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.