Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürsel Tekin: Siyasetçilerin dillerine 'ayar' vermesi gerek

Gürsel Tekin: Siyasetçilerin dillerine 'ayar' vermesi gerek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bütün siyasetçilerin dillerine ‘ayar’ vermesi gerektiğini söyledi. Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay'a gelen Tekin, ilk olarak protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 14:19
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bütün siyasetçilerin dillerine ‘ayar’ vermesi gerektiğini söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay'a gelen Tekin, ilk olarak protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in evine gitti. Daha sonra parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Tekin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, bütün siyasetçilerin dillerine ayar vermesi gerektiğini söyleyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'ı eleştirdi.

Antakya'da protesto gösterilerin başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in evine taziye ziyaretinde bulunduklarını hatırlatan Tekin, vefat eden Cömert'in demokrasi şehidi olduğunu söyledi.

Başsağlığı dileklerini ileten Tekin, Cömert'in ölüm nedeninin sağlıklı bir şekilde belirlenemediğini belirterek, "Sevgili kardeşimizin ölüm sebebi maalesef şu ana kadar sağlıklı bir şekilde belirlenebilmiş değildir. Biz kendi evladımıza sahip çıkacağız. Ama aynı zamanda devletin bütün kurumlarını göreve davet ediyorum. Burada sağlıklı bir şekilde çözümün sonuçlanmasını bekliyoruz." dedi.

HATAY KRİTİK VE STRATEJİK BİR İL
Hatay’ın kritik, stratejik bir il olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Tekin, kente yakın ülkelerin istihbarat birimlerinin ve terör örgütlerinin bulunduğunu iddia etti. Tekin "Umut ediyorum ki, bu başıboşluk, bu vurdumduymazlık son bulacaktır. Hatay’da siyaset yapan bütün siyasi parti öncülerine, milletvekillerine seslenmek istiyorum. Çok kritik bir süreçten geçtiğimizi ve kritik bir ilde yaşadığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Onun için her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız. Bu coğrafyadaki sorumluluğu, kanamalığı, sıkıntılı bir ilimizde yaşadığımızı kimse unutmaması gerekiyor. Hatay’ın bir başka evladını heder etmeye tahammülü yok." dedi.

Hataylı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e şehirdeki gerginliğin önlenebilmesi için çağrıda bulunan Gürsel Tekin, "Ben başta iktidarın, Adalet Bakanı’nın, özelikle Hataylı oluşundan dolayı buraya el atmasını istiyorum. Ankara’da oturarak, millete ayar vererek siyasetin yapılmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Gazetelerde darbe hikayelerinin bulunduğunu aktaran Genel Başkan Yardımcısı Tekin "Bugün çeşitli gazetelerde geçmiş yıllarda olduğu gibi darbe hikayeleri var. Kimse yemez bunları sevgili arkadaşlar. Bu ülkede darbeye kalkışanlar olursa, darbenin önünde kalkan gibi duracak bir tek siyasi parti var oda Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hiç kimse merak etmesin. Sorun o değil, sorun hani derler ya, kurşun yarası mı dil yarası mı. Bütün siyasetçiler kendi dillerine ayar vermek zorunda. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, milyonlarca gencecik çocuk dünya ile entegre olurken, siz onlara ayar getiremezsiniz. Onlara ayar veremezsiniz. Bu ülkenin farklılıklarını yok sayarak, demokrasiyi askıya alarak insanlara yaşam biçimi dayatırsanız, elbette bu topluluk, ülkenin yeni nesli otoriteye dur demek için bir aradalar. Hiç kimse hedef değil, önce kendisini gözden geçirecek, bu ülkenin insanları, bu ülkenin gençleri, otoriter bir yapıya geçit vermemek için bir aradalar. Hepimiz dersimizi alacağız. Taziye evinde bütün acılara rağmen ailenin birlik, beraberlik mesajları vermesi hepimizi için bir ders olacaktır. Yani gencecik bir evladını kaybeden baba, gencecik bir evladını kaybeden anne, bütün bu acıya rağmen, ülkenin birliğini, kardeşliğini dirliğini düşünüyorsa, siyasetçilerin daha çok şey düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Başta sayın başbakan ve AK Parti yetkililerinin derhal dillerini değiştirmelerini istiyoruz. Aksi takdirde, toplumun demokrasi ve özgürlük, talepleri her zaman devam edecektir." şeklinde konuştu.

Hak arama eylemlerinden siyasetçilerin korkmaması gerektiğini savunan Tekin şunları söyledi: " Efendim zaman zamana provokasyon oluyor. Provokasyon oluyorsa tam da devlete ihtiyaç duyulduğu andır. Devletin asli görevi bu. Teknoloji gelişmiş, bütün kentlere bakın mobese sistemi var. Yani mobese sistemlerinin başında oturup CHP milletvekillerini, sendikacıları gazladığınızı biliyor, görüyor, yapıyorsunuz da, orada provokasyon yapanları görmemeniz düşünülebilir m? İşte patır patır görüyoruz. Provokasyon yapanlarla eli sopalı adamlar. Devletin yetkililerinde sopa olur mu. Umut ediyorum ki, bu demokratik talepler Ankara’da ses bulacaktır."

BÜLENT ARINÇ HAKKINDA
Rize, Ankara ve Hatay'da meydana gelen olaylarla ilgili bilgi aldıklarını aktaran Gürsel Tekin şöyle devam etti: “Dün Rize, Ankara ve aynı zamanda Hatay’da şu anda hastanede 3-4 arkadaşımız yaralı ve ciddi sıkıntıları var. Sayın Başbakan Vekili’nin bütün bu söylemlerine rağmen bu eylemler yapılıyorsa o zaman ben burada o darbe çığırtkanlıkları, iktidara karşı darbe yapıyor diyenlere seslenmek istiyorum. Kim yönetiyor bu emniyet mensupların? O zaman içişleri bakanınıza soracaksınız. Umut ediyorum ki Sayın Arınç bu sorunlarla ilgili kamuoyuna bir bilgi verir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, basın toplantısının ardından Vefat eden Abdullah Cömert anısına il binasında oluşturulan köşeye gelerek mum yaktı. Tekin daha sonra Cömert'in ruhuna fatiha okuyarak binadan ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.