Dolar 32,2303
%-0.04
Euro 34,7489
%-0.15
Altın 2.448,910
%0.68
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürsel Aksel'de flaş gelişme: Tabela değişti ama...

Gürsel Aksel'de flaş gelişme: Tabela değişti ama...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15 bin seyircilik olarak duyurulan ancak taraftarların ısrarlı talepleri sonrasında kapasitesi 21 bine çıkartılan Göztepe Gürsel Aksel stadında yaşanan kriz bitmek bilmiyor. TOKİ tarafından ihalesine çıkılan ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılan tesiste proje konusunda yaşanan çıkmaz nedeniyle inşaata bir türlü başlanamadı. Gürsel Aksel'de flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 23.07.2015 - 13:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ancak aradan geçen bir yılda yaşanan sorunlar nedeniyle çivi dahi çakılmayan Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda olay yaratan tabelada değişikliğe gidildi. Yer sorunu nedeniyle yaşanan kriz yaratan ve çeşitli tartışmalara yol açan stat projesiyle ilgili asılan tabela bakanlıkça yenilendi. Geçtiğimiz aylarda taraftarların protestolar eşliğinde tabelasını indirdiği ve kapasitesinin 15 bin kişiden 21 bin 925’e çıkartılmasını istediği yeni stat projesiyle ilgili talep de böylece resmen kabul görmüş oldu.

 
 
TABELA YİNE DEĞİŞTİ, AMA İNŞAAT BAŞLAMADI
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Göztepe Spor Kulübü için inşa edeceği yeni Gürsel Aksel Stadı için yaşanan çıkmaz son gelişmelerle birlikte geride kalırken, sürgün günleri yaşayan taraftarların isteği de nihayet kabul gördü. Geçtiğimiz aylarda düzenledikleri eylemde stat önüne yerleştirilen proje tabelasını söken taraftarın 21 bin kapasite isteği kulüp yöneticilerinin de çabaları ile bakanlıktan onayı alırken, gözler stat inşaatına çevrildi.



 
BİR YILDIR ÇİVİ DAHİ ÇAKILAMADI
Yaklaşık bir yıldır herhangi bir çalışma yapılmayan tesiste duyuru amacı ile yerleştirilen panoda değişikliğe giden bakanlık birimleri bu sefer kapasite ile herhangi bir ibareye yer vermezken, takıma gönül verenler projeyle ilgili bürokratik sürecin tamamlanması için gün sayıyor. Toplam 700 günde tamamlanacağı duyurulan tesisle ilgili sürecin yaklaşık bir yılı geride kalırken, yeni stat için belirlenen sürenin 450 günü ise geride kaldı.  


 
BAŞKAN SEPİL DUYURMUŞTU
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapmayı planladığı stat projesinde değişikliğe gidildiğini, yeni stadın kapasitesinin 15 binden 21 bin kişiyle üzerine çıkarılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nden tüm onayları aldıklarını açıklamıştı. Başkan Mehmet Sepil açıklamasında ayrıca “Yıllardır özlemini duyduğumuz stadımızın temelini, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığımız müracaatların neticelenmesinden sonra atacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önemle üzerinde durduğu otopark sorununun çözümüne katkı sağlayacak 500 araçlık yeraltı otoparkı ile komşularımızın yararlanabileceği sosyal ve ticari alanların projede yer almasına ilişkin değişiklikler de onaylandı” diyerek taraftarlara müjdeli haberi ilk elden vermişti.
 
BÜYÜKŞEHİR ŞARTLI ONAY VERMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde Spor Genel Müdürlüğü’nün alanla ilgili tahsis talebini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hissesi bulunan bin 400 metrekarelik Tansaş arazisi için şartlı onay vermişti. Alanın stat ve otopark olarak kullanılması koşulu ile muvafakat veren belediye, bakanlıktan tesis için plan ve projeleri isteyerek stat inşaatının önünü açmıştı. Önümüzdeki ay alınacak meclis kararı ile resmiyete kavuşacak işlemlerin ardından 21 bin kişilik Gürsel Aksel Stadı için çalışmaların da başlaması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.