Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçiler şölende buluştu

Gurbetçiler şölende buluştu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yurt dışında bulunan 150 bin gurbetçiyi bir araya getirmek amacı ile 3. gurbet şöleni düzenlendi. Pazarcık Celal Doğan Parkı'nda yapılan ve 2 gün sürecek olan gurbet şölenine vatandaşlar yoğun ilgi...

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 10:42
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yurt dışında bulunan 150 bin gurbetçiyi bir araya getirmek amacı ile 3. gurbet şöleni düzenlendi. Pazarcık Celal Doğan Parkı'nda yapılan ve 2 gün sürecek olan gurbet şölenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Halk konserleri açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Dalkara, yıllardır ekmeği için çalışarak bir birikim yapmaya çalışan insanların eğlenmeye hakkı olduğunu belirterek, gurbet şölenlerini her sene devam ettireceklerini söyledi. Yurt dışında yaşayan Pazarcıklıların kendi memleketlerini unutmadığının altını da çizen Dalkara, iş adamlarının gönderdiği giyim eşyalarının ilçedeki muhtaç sahiplerine dağıtıldığını belirtti.

    Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı programda sahneye çıkan sanatçılardan Sertap Sonay, Oğuz Aksaç ve Arzu Şahin, büyük beğeni kazandı. Gurbetçiler 2 saat boyunca sanatçılara eşlik ederek halay çekti.

    Şölene CHP Gaziantep milletvekillerinden Ali Serindağ, Mehmet Şeker, Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özpolat ,Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Belediye Başkanı Kamil Dalkara, daire amirleri ve yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Şenlikler bugün akşam sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.