Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günün polemiği: Karşıyaka Stadı!

Günün polemiği: Karşıyaka Stadı!

Karşıyaka’ya yapılacak stat konusunda polemik büyüyerek devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve CHP’li belediye başkanları arasında gün içinde adeta yanıt savaşı yaşandı.Geçtiğimiz günlerde “Dere yatağının üstüne stat olmaz” çıkışı yapan Şengül’e ilk yanıt İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan geldi.Şengül, Kocaoğlu'na kontrada gecikmedi. Finalde ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan Şengül'e hem yanıt hem de davet geldi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2014 - 20:49
EGE POSTASI - Yerel seçimlerin tartışmalı konusu olan Karşıyaka Stadı, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve CHP’li belediye başkanları arasında polemik konusu oldu.

HÜKÜMET DÜĞMEYE BASTI
Hükümet Karşıyaka Stadı'nın Yalı’da yapılması için gerekli adımları atarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşım ve kent merkezinde olması nedeniyle karşı çıkmış, Kocaoğlu Örnekköy’de Büyükşehir’in hazineden talep ettiği 83 bin metrekarelik alanda stadı yapmaya talip olmuştu.  Konuyu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yeniden taşıyan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, stat için Örnekköy’de yeni bir yer göstermişti. Akpınar, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle  53 bin metrekarelik alanda yapmayı planladığı stadın, 15 bin kişilik olacağını ifade etmiş, tenis kortlarının olduğu alanda spor salonu hızla yükselirken stadın etrafında yüzme havuzları da yer alacağını ifade etmişti.

DERE YATAĞI ÇIKIŞI
Akpınar’ın çağrısı sonrası AK Parti İzmir Milletvekili  Şengül geçtiğimiz günlerde “Dere yatağının üstüne stat olmaz” çıkışı yapmıştı.Şengül’ün çıkışı gün içinde yanıt fırtınasına dönüştü. Kocaoğlu’ndan Şengül’a yanıt, Şengül’den Kocaoğlu’na kontra geldi. İyice yükselen tansiyon sonrası finalde Akpınar’dan Şengül’e  hem yanıt hem de davet geldi.

"KOCAOĞLU'NDAN ŞENGÜL'E GÖNDERME"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAOĞLU: ONUN MESLEĞİ BİLMEZ

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 45 iş makinesinin hizmete alım töreninde konuşan Kocaoğlu Şengül’ü hedef aldı ve  “Çok konuşulan kentin hem kuzeyine, hem de güneyinde yeni stat yapılması işi var. Bu konuda herkes konuşuyor, herkes bir şeyler söylüyor. Bilgili bilgisiz… Dere yatağına stat yapılmaz diyorlar. Dere yatağını onun mesleği bilmez. İZSU bilir, jeoloji mühendisleri bilir, inşaat mühendisleri bilir. Bütün mesele kentin rantını yemek üzerine kurulan bir sistemin borazanlığını yapmaktan başka bir şey değildir” dedi.

"ŞENGÜL'DEN JET KONTRA"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ŞENGÜL’DEN KONTRA
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül,  yazılı bir açıklama yaprak Kocaoğlu'nun kendisi hakkındaki eleştirilerine cevap verdi.Şengül, kendisinin şehir plancısı olduğunu, nereye ne yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini ifade ederek, "Bana mesleğimi öğretmeye kalkmasın, bu işler buzdolabı satmaya benzemez" ifadelerini kullandı.

AKPINAR’DAN DAVET
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, Ağustos ayı belediye meclis toplantısında Şengül’e çağrıda bulundu.Şengül’ün stadın Örnekköy’e yapılamayacağı yönünde beyanını hatırlatan Akpınar, “Sayın vekilin o bölgeyi çok iyi bildiğini sanmıyorum. Kendisi şehir plancısı, ben şehir plancısı değilim bu işin okulunu okumadım ama okuyan kişiden daha iyi bildiğimi iddia ediyorum. Ben sayın vekilimizi Karşıyaka da ağırlamak istiyorum. Kendisini Karşıyaka’ya davet ediyorum. Örnekköy’e gidelim beraber.Bu işin siyaseti olmaz kulübe aşıksan kulüp için bir şeyler yapmak istiyorsan gel birlikte hareket edelim.Ulaşım noktasını tartışmak bile istemiyorum. Otoban var. 2 dakika içinde stattasınız. En sağlam zemin oradadır. Zemin etüdü bilgisi olanlar bir de Yalı’da yapsınlar. O tribünler havada sallanacak. Karşıyaka taraftarı sadece Karşıyaka’da değil. İzmir’in bir çok ilçesinde var. Bir çok noktadan rahatlıkla ulaşılabilir” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.